Tasan vuosi sitten monet eivät uskoneet Suomen mahdollisuuksiin puolivälierissä Ruotsin tähtisikermää vastaan, mutta toisin kävi.

Leijonat lähetti Tre Kronorin kotimatkalle värikkäiden vaiheiden jälkeen, kun ottelu päättyi jatkoajalla suomalaisten 5-4-voittoon.

Suomi sai otteluun jäätävän hyvän lähdön, kun Niko Mikkola tykitti 1-0-osuman jo minuutin pelin kohdalla. Ruotsi toipui tästä kuitenkin nopeasti. Ylivoimalla vain reilut minuutti Leijonien osumasta John Klingberg tasoitti pelin 1-1:een.

Ensimmäisen kerran Ruotsi meni johtoon avauserän loppupuolella, kun Patric Hörnqvistin laukaus kimposi Henri Jokiharjun luistimesta ohi Kevin Lankisen.

Toiseen erään Tre Kronor sai puolestaan loistavan lähdön, kun Elias Pettersson taituroi joukkueensa jo kahden maalin karkumatkalle. Leijonat toipui takaosumasta mahtavasti, kun Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää nostivat Suomen tasoihin jo toisen erän puoliväliin mennessä.

Kahden takaiskun jälkeen Ruotsi pystyi ottamaan vielä kertaalleen johtoaseman, kun Erik Gustafsson iski pelin 4-3:een. Samoista lukemista lähdettiin myös kolmanteen erään.

Päätöserässä Suomi janosi tasoitusta, mutta kiekko ei meinannut painua millään maaliin saakka. Aikalisän ja maalivahdin pois ottamisen jälkeen se kuitenkin tapahtui. Kapteeni Marko Anttila survoi pelin lopussa tasoihin ja voittajaa haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain reilut puolitoista minuuttia, kunnes Sakari Manninen laukoi kiekon aivan oikeaan yläkulmaan – ja passitti Ruotsin tähtisikermän kotimatkalle.