Itäliiga KHL:n kirkkaimpina huippuvuosina muutama kausi sitten raha liikkui ja seurat naarasivat Euroopan huippusarjoista toinen toistaan kovempia pistelinkoja ja tähtivahteja riveihinsä kesken kauden – hurjilla hintalapuilla.

Venäläinen Championat-sivusto listasi KHL:n itäisen konferenssin joukkueiden viime vuosien epäonnistuneimmat ulkomaalaiset floppihankinnat. Listalle ”mahtui” myös kaksi suomalaista.

Jani Nieminen, Avangard Omsk: 178-senttinen maalivahti pelasi kaudella 2012-13 vakuuttavaa sesonkia SaiPan Liiga-joukkueessa, mikä herätti KHL:n suurseura Omskin kiinnostuksen maalivahdin palveluksia kohtaan.

Omsk maksoi SaiPalle tiettävästi jopa 500 000 euron korvauksen saadakseen Niemisen riveihinsä kesken kauden. Tuolloin 25-vuotiaan maalivahdin KHL-ura kesti lopulta kaksi ottelua, minkä jälkeen mies palasi seuraavaksi kaudeksi kotimaan Liigaan.

Nieminen torjui päättyneellä kaudella Kiekko-Espoon maalilla Suomi-sarjassa.

Jesse Niinimäki, Amur Habarovsk: Aikoinaan 1. kierroksen 15. vuorolla NHL:ään varattu hyökkääjä tunnettiin varsinaisena mielialapelaajana, joka parhaimmillaan dominoi isojakin näyttämöitä.

Kolikko ei pudonnut Amur Habarovskin kannalta oikein päin kaudella 2014-15, kun joukkue hankki Pelicansissa 50 peliin tehot 9+20=29 edelliskaudella nakuttaneen taiturin joukkueensa kärkikenttien pistenikkariksi. Niinimäen panos jäi lopulta laihaksi miehen onnistuttua 24 pelissä tehtailemaan kärkikenttien ratkaisijaksi hankituksi pelaajaksi surkeat tehot 4+2=6. Sai vaihtaa maisemaa jo marraskuussa, jolloin kiekkokiertolaisen matka jatkui Brynäsin SHL-joukkueeseen. Pelasi uransa viimeiset pelit Valko-Venäjällä kaudella 2016-17.