Yhdysvaltalaisen, tummaihoisen George Floydin viikko sitten tapahtunut kuolema on järkyttänyt ympäri maailmaa. Mies kuoli Minneapolisissa 25. toukokuuta poliisin painettua polvella hänen kaulaansa seitsemän minuutin ajan.

Floydin epäiltiin ostaneen ennen kuolemaansa savukkeita väärennetyn rahan turvin. Tämän takia hän sai poliisit kimppuunsa.

Raju kohtalo on saanut kansan ympäri maailman reagoimaan. Esimerkiksi Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin kirjoitti Twitter-tililleen äskettäin liikuttavan tekstin.

Alex Ovechkin

@ovi8
RIP George Floyd 💔so sad to see what happening everywhere and DC!! it is so important for us to respect and love each other no matter what we look like!!!! We need listen and do change...pls stay safe....take care each other and family 🙏🙏🙏

– RIP George Floyd. Olen niin surullinen nähdessäni, mitä kaikkialla päin tapahtuu! Meidän on niin tärkeää kunnioittaa ja rakastaa toisiamme riippumatta siitä, miltä näytämme!

– Meidän on kuunneltava ja tehdä muutoksia… Pysykää turvassa… Huolehtikaa toisistanne ja perheestänne.

Poliisi Derek Chauvinia vastaan nostetun rikoskanteen mukaan Floyd ei kuollut hapenpuutteeseen tai kuristamiseen. Hennepinin piirikunnan oikeuslääkärin mukaan Floyd kuoli ”poliisin hallinnassa, hänen piilevän sairauden ja elimistössään olevien mahdollisten päihdeaineiden vuoksi”.

Kantaa ottanut, kesän 2018 Stanley Cup -voittaja Ovetshkin iski tämän kauden runkosarjan 68 pelissä tehot 48+19=67 (-12). Caps jatkaa kauttansa pian itäisen konferenssin ”ylemmissä pudotuspeleissä” yhdessä Boston Bruinsin, Tampa Bay Lightningin ja Philadelphia Flyersin kanssa.