Loukkaantumisista viime aikoina turhan paljon kärsinyt Sami Vatanen pelannee pian ensimmäisen ottelunsa uudessa joukkueessaan Carolina Hurricanesissa. Jyväskyläläispakki on luutinut taalaliigan pelissä edellisen kerran liki puoli vuotta sitten helmikuun alussa, jolloin hän edusti vielä New Jersey Devilsiä.

– Nyt olen valmis. Tunnen olevani sataprosenttisesti terve, enkä kanna lainkaan huolta pelikunnostani. Toki ottaa oman aikansa päästä pelivauhtiin, mutta meillä on vielä hyvin aikaa ennen kuin ottelut alkavat. Olen siihen mennessä valmis, Vatanen luettelee NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Vatanen kaupattiin kesän 2012 Stanley Cup -loppuottelija Devilsistä Hurricanesiin 24. helmikuuta, jolloin pelaaja oli loukkaanteiden listoilla. Jalkavamma on nyt taakse jäänyttä elämää, jonka myötä vastuuta on luvassa pian – olkoonkin, että ykköspakki Dougie Hamilton on kunnossa.

– Nyt meidän on löydettävä Vataselle jokin toinen rooli. Hän on lahjakas pelaaja ja etevä etenkin ylivoimalla, mutta asioita ei opita hetkessä. Emme voi odottaa viittä ottelua ja katsoa, toimiiko ylivoima Vatasen kanssa, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour pyörittelee.

Suomenmestari ja olympialaisten pronssimitalisti Vatanen iski Devilsissä tämän kauden 47 pelissä tehot 5+18=23 (-12). Suomalainen on näyttöjä ylivoimalla antanut, sillä syntyneistä pinnoista lähes puolet (1+9=10) syntyi nimenomaan ylivoimalla.

Vataselle kävi seurasiirrossa onni, sillä umpisurkean Devilsin kausi loppui runkosarjaan. Hurricanes puolestaan eteni pudotuspelien niin sanotulle karsintakierrokselle, jossa se mittelee paikasta 16 parhaan joukkoon Kaapo Kakon ja kumppanien NY Rangersia vastaan.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

NHL-kausi jatkumassa poikkeusoloissa – Tuukka Raskilta erikoinen kommentti: ”Maalivahdit ovat niin yksinäisiä, ettei meillä ole vihollisia, joten…”