Leijonien kultaluotsi Jukka Jalonen ei yllättynyt Joel Kivirannan kypärätempusta – kehuu MM-kisojen suojattiaan: ”Se kertoo paljon”

© Kuva: Getty Images

Joel Kiviranta ponkaisi äskettäin maailman yhdeksi puhutuimmaksi jääkiekkoilijaksi iskettyään Dallas Starsille kolme maalia Colorado Avalanchea vastaan jääkiekon NHL:n pudotuspelien kolmannen vaiheen seitsemännessä pelissä.

Kivirannan meriitit kiekkoilijana eivät jää tähän, kun hän on vuoden 2019 maailmanmestari Leijonien paidasta. Kultaluotsi Jukka Jalonen ei jaksa yllättyä Kivirannan hattutempusta, jonka hän kruunasi jatkoerässä.

– Joel on aina tehnyt töitä ahkerasti. Hän luistelee hyvin ja hän pistää itsensä oikeaan paikkaan menestyäkseen, Jalonen muotoilee Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

– Ja hänellä on aina ollut hyvä laukaus, joten hän pystyy tekemään maaleja.

Vantaalaislähtöinen hyökkääjä pelasi tällä kaudella runkosarjassa 11 peliä pistein 1+0=1 (-1), nyt neljän pudotuspeliottelun saldo on 3+1=4 (+6). Noin puolitoista vuotta sitten MM-jäillä Kiviranta summasi yhdeksässä pelissä pisteet 2+1=3 (+1).

– Hän ei ollut parhaimmillaan varausvuotenaan. Hän puhkesi kukkaan myöhemmin, Jalonen valaisee vuonna 1996 syntyneestä, varaamattomasta pelaajasta.

Vaasan Sportissa Kiviranta meni eteenpäin isoin harppauksin. Hän edusti kotkapaitoja Liigassa kaudet 2014-19 tehden 260 pelissä tehot 60+54=114 (+2). Kahdessa pudotuspeliottelussa pisteitä ei syntynyt (-1).

– MM-kisojen leirille hän tuli valmiina ja teki kaiken, mitä pyysimme. Hän oli koko ajan erittäin tuottelias ja hän osoitti sen prosessin aikana kasvun merkkejä.

Alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti on luotettava kahden suunnan jyrä. Tehotilasto ei ole oikeastaan koskaan hänen urallaan romahtanut pahaksi. Yksi pahimpia lukemia on sinänsä siedettävä -8 Sportista kaudelta 2017-18.

– Joel on sellainen pelaaja, johon valmentaja voi luottaa kaikissa tilanteissa. En ollut koskaan huolissani silloin, kun hän oli jäällä. Se kertoo paljon.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.