Mikael Granlund paljastaa syyt vuosien takaisen HIFK-kohusiirtonsa taustalta: ”Oulussa sanottiin…”

© Kuva: Juha Tamminen

Nashville Predatorsin riveissä viimeiset puolitoista kautta pelanneesta Mikael Granlundista on tulossa NHL:n offseasonin mielenkiintoisin vapaa suomalaisnimi.

28-vuotias hyökkääjä palasi Kimanttia-podcastin vieraana myös ennen NHL-uraansa sattuneeseen, paljon kohua herättäneeseen siirtoonsa Kärpistä HIFK:hon. Granlund vaihtoi 17-vuotiaana Oulun Stadin kirkkaisiin valoihin – juuri läpimurtonsa kynnyksellä.

– Pelasin ne pari peliä (Kärpissä) ja sanotaan näin, että siinä ei ihan kaikki paperit ja muut menneet ihan oikein. Sen jälkeen mietin, että voisikohan lähteä johonkin muualle. Oulussa sanottiin, että jos jatkat täällä, niin ensi kaudella pelaat jonkun Liiga-pelin, mutta luultavasti A-junnuissa suurimman osan kaudesta.

– Siinä oli muitakin seuroja, jotka mut halusi. HIFK:sta sanottiin, että pääset ensimmäiseen kahteen kenttään pelaamaan. Jos haluat mennä kovimpaan paikkaan Suomessa, niin se on Helsingin IFK. Mä halusin sen haasteen, Granlund muistelee.

Granlundin HIFK-aikakausi huipentui keväällä 2011, kun hyökkääjä johdatti isossa roolissa helsinkiläisseuran Suomen mestaruuteen. Myöhemmin keväällä palkintokaappi täydentyi vielä MM-kullalla. Näiden kisojen ikimuistoinen ilmaveivimaali nosti Granludin samalla koko kansan kultapojaksi.

Granlundin Kimanttia-vierailu kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.