Moni asiantuntija arveli, että Oulunsalossa syntynyt Aatu Räty, 18, voisi olla ensi kesänä koko NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus. Nuo arviot ottivat kuitenkin hittiä kertalaakista, kun vasemmalta ampuva sentteri putosi Nuorten Leijonien MM-kisakoneesta yllättäen.

Arvostettu jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie on tehnyt ensimmäisen arvionsa TSN:n sivuilla siitä, miltä ensi kesän draft-tilaisuuden ykköskierroksen kärki voisi näyttää. Rädyn superveljesten nuorempi painos on kaukana kärjestä kahdeksantena.

Toimittaja painottaa sitä, että esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä pelit pyörivät täyttä häkää, mutta esimerkiksi Pohjois-Amerikassa tilanne on toinen – siksi ranking voi jättää vastuuta hitusen verran lukijalle.

McKenzie haastatteli listan tekemistä varten pelaajatarkkailijoita, ja näistä pari pitää oulunsalolaista edelleen ykkösenä. Samalla he muistuttivat, että Liigan vakipaikkaa yhä vain tavoittelevan pelimiehen otteet ovat olleet pettymyksiä. Eräät arvioivat, että Räty voisi olla taalaliigassa korkeintaan kakkossentteri, jotkut näkevät pelaajan parhaimmillaan vasta kolmosketjun keskellä.

Nollakakkonen Räty on pelannut tällä kaudella kuudessa liigapelissä pistein 2+0=2 (0), U20 SM-sarjassa pelejä on kertynyt kahdeksan tehoin 3+4=7 (-2).

Asiantuntijat arvioivat, että ensi vuoden draftin kärkikolmikon muodostavat kanadalaispuolustaja Owen Power, ruotsalaispakki Simon Edvinsson ja kanadalaislaituri Dylan Guenther.