Kärppien Aatu Rädyn ja JYPin Patrik Puistolan putoamiset jääkiekon nuorten MM-kisoista jaksavat kummastuttaa edelleen. Suomen joukkue antoi itsestään ensimmäisen kuvan aatonaattoyönä USA:a vastaan pelatussa harjoitusottelussa.

Nuoret Leijonat hävisi 2-3, mutta Yhdysvalloissa suurimman huomion vei mainitun hyökkäjäkaksikon puuttuminen sinivalkoisten MM-kisajoukkueesta.

NHL:ään ensi kesänä varattava nollakakkonen Räty on tehnyt tällä kaudella kuudessa liigapelissä tehot 2+0=2 (0), U20 SM-sarjassa hän on pelannut kahdeksan ottelua pistein 3+4=7 (-2). Vuotta vanhemman Puistolan saldo 19 liigapelissä on vaisuhko 2+4=6 (+2).

The Hockey News otti puhuttavaan asiaan kantaa Suomen ja USA:n treenipelin tauottua.

– Monet muutkin ovat yllättyneet tästä. Rädyn liigaotteet toki herättivät huolen, mutta toisaalta se, että hän pelasi viime kisoissa hyvin, eikä nyt mahtunut joukkueeseen, on jokseenkin yllättävää, toimittaja Ryan Kennedy kummasteli.

Viime vuodenvaihteessa Puistola takoi nuorten MM-jäillä seitsemässä pelissä tehot 5+3=8 (+3).

– Suomen joukkueen rakennustapa antaa mahdollisuuden kritisoida, jos Nuoret Leijonat ei pääsekään pitkälle. Puistola on yksiselitteisesti ase ja Rätykin aika hyvä kahden suunnan sentteri.

Aatonaattoyön treenipelissä Suomen keskikaistan muodostivat Anton Lundell, Juuso Pärssinen, Henri Nikkanen ja Samuel Helenius. Nuoret Leijonat avaa MM-urakkansa tapaninpäivän yönä Saksaa vastaan.