Vaikka jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on nähty muutamia totaalisia teurastuksia, on turnaus toisaalta tarjonnut myös mukavia yllätyksiä ja ihmeitä.

Slovakia kaatoi Sveitsin, Tsekki yllätti Venäjän, Saksa pysäytti Slovakian… Vaikka kolmessa pelissä peräti 24 maalia päästänyt Saksa sai kyytiä Kanadalta brutaalein luvuin 2-16, on maa näyttänyt samalla sen, ettei se ole mikään turistisakki.

Turnauksen pistepörssin kympin kärjessä on nimittäin peräti kolme saksalaista, ja Saksa on yhdessä Kanadan kanssa kaikkien ennustusten mukaan totta kai eniten edustettu maa pörssikärjessä alkulohkojen saavutettua puolimatkan krouvi.

Jopa sensaatiomaisesti kakkosena pörssissä keikkuu kolmessa pelissä tehot 3+3=6 (-3) latonut Florian Elias. Tim Stützle seuraa vitosena, kun kolmessa pelissä ovat syntyneet tehot 3+2=5 (-5). Vahva on niin ikään kolme ottelua pelanneen pörssiseiska John-Jason Peterkan saldo 1+4=5 (-6).

Elias ja Stützle ovat Saksan pääsarja DEL:n Adler Mannheimin pelaajia, Buffalo Sabresin syksyn kakkoskierroksen 34. varaus Peterka puolestaan pelaa samaa sarjaa EHC Münchenissä.

Esimerkiksi Nuorista Leijonista tehokkain on ollut Topi Niemelä saldolla 1+3=4 (+1). Toisaalta Suomi on pelannut vasta kaksi ottelua, mutta silti saksalaispelaajien panos osoittaa samalla sen, ettei yhtäkään maata auta aliarvioida.

Saksa on alkulohko A:ssa kolmosena, perässään nollan pinnan ja yhden pelin vähemmän pelannut Sveitsi. Maat kohtaavat keskenään, lisäksi Sveitsillä on jäljellä vielä Kanada-peli.