Liigan alkukauden suurin yllättäjä Pelicans menettää pakki Oskari Laaksosen ja hyökkääjä Jesse Ylösen lisäksi myös hyökkääjä Otto Sompin rapakon taakse. Kaksi ensiksi mainittua siirtyivät Pohjois-Amerikkaan viime viikolla, Sompin lähdöstä Pelicans tiedotti kotisivuillaan maanantaina.

Lahdessa lainalla yhdeksässä pelissä pisteet 1+2=3 iskenyt Somppi on Tampa Bay Lightningin sopimuspelaaja. Ottelumäärä jäi pieneksi jonkinlaisten terveyshuolien takia.

– Sompin alkukausi oli haasteellinen loukkaantumisen vuoksi, mutta mies paransi esityksiään ottelu ottelulta ja pääsee hyvistä lähtökohdista Pohjois-Amerikkaan. Toivotamme miehelle menestystä ja kiitämme panoksesta organisaatiomme eteen, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Ysikasi Somppi pelasi viime kaudella Syracuse Crunchissa AHL:ää 45 pelin verran. NHL-debyyttiään yhä odotteleva pelaaja takoi pisteitä 18 kappaletta (5+13, 0).

Pelicans on ollut Liigan piristysruiske. Joukkue heräsi tukkoisen syksyn jälkeen, ja nyt se keikkuu sarjassa sensaatiomaisesti kolmosena, kun kautta on pelattu noin kolmannes.