Menettääkö Valko-Venäjä MM-kisaisännyyden? Näin Kalervo Kummola kommentoi asiaa Ylelle

© Kuva: Leijonat.fi

Keskustelu tulevista jääkiekon MM-kilpailuista käy tällä hetkellä kuumana.

Turnauksen isännyys on myönnetty jo vuosia sitten Valko-Venäjälle ja Latvialle, mutta viime kuukausina on tultu siihen pisteeseen, ettei Valko-Venäjällä todennäköisesti pelata maan ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Myös kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola uskoo, ettei arvokisoja järjestetä Valko-Venäjällä. Samoille linjoille on kääntymässä myös puheenjohtaja Rene Fasel.

– Kyllä se näytti kääntyvän siihen suuntaan, mitä olen edustanut koko ajan. Rupeamme varmasti katsomaan muita vaihtoehtoja, mutta emme ole virallisesti niin pitkällä. Tässä tarvitaan pikkaisen aikaa mennä läpi muut vaihtoehdot. Ehkä helpoin olisi pelata kisat esimerkiksi Latviassa, Kummola kommentoi Yle Urheilulle.

Tässä vaiheessa IIHF siis selvittää, pystyisikö Latvia tarvittaessa järjestämään koko turnauksen yksin. Toinen vaihtoehto on löytää toinen isäntäkaupunki. Huhuissa ehdolle ovat nousseet ainakin Bratislava ja Praha.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.