Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemellä riitti perjantaiyönä aihetta iloon, kun Habs kellisti Calgary Flamesin vahvan ensimmäisen ja toisen erän ansiosta luvuin 4-2 (2-0, 2-0, 0-2). Suomalaissentteri saalisti kolmosketjun keskellä kaksi syöttöpinnaa.

Porilaisen laitahyökkääjät matsissa olivat Stanley Cup -voittaja ja maailmanmestari Tyler Toffoli sekä urallaan joukkuetasolla kaiken mahdollisen voittanut lähes 1 200 NHL-ottelun Corey Perry.

– Perryn kanssa pelaaminen on todella iso asia minulle. Olen nuori kaveri, ja minulla on mahdollisuus pelata hänen kaltaisensa kanssa? Habsin suomalaissentteri kehui World Cup -voittajaa, olympiakultamitalistia, maailmanmestaria ja Stanley Cup -voittajaa Canadiensin kotisivuilla.

– Hän on niin rauhallinen kiekon kanssa. Hän tekee vain oikeita liikkeitä ollessaan jäällä. Hänestä on todella helppoa lukea, mitä hän aikoo aina seuraavaksi. Hän löytää minut aina, kun olen vapaana.

– Nautin ajastani hänen kanssaan todellakin.

Perry ei ollut ainoa, joka sai ylistystä Canadiensin kauden viidennen voiton jälkeen. Kehuja jakoi nimittäin myös valmentaja Claude Julien.

– Kotkaniemi on nyt kypsempi. Hän on nuori pelaaja, josta on tullut paljon vahvempi kuin ensimmäisellä kaudella.

– Hän on saamassa itseluottamusta. Hänellä on hyvät taidot ja hyvä laukaus. Kotkaniemellä on monia erilaisia työkaluja, jotka antavat hänelle itseluottamusta.

– Kuvittelenpa vaan, että hän tuntee olonsa mukavammaksi tällä kolmannella NHL-kaudella.

Habsin juhannuksen 2018 ykköskierroksen kolmosvaraus on pelannut taalaliigassa kaikkiaan 122 runkosarjan peliä tehoin 18+29=47 (-5). Kymmenen pudotuspeliottelun saldo on 4+0=4 (+4), tämän kauden lukemat ovat seitsemän kamppailun jälkeen mallia 1+4=5 (+5).

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Suomalaista käsialaa: Markus Nutivaara syötti, Eetu Luostarinen osui taas – ”On mielestäni ymmärrystä pelaamisesta kummassakin päässä kenttää”

Toimittaja kehui NHL:ssä vähälle huomiolle jäänyttä suomalaishyökkääjää: ”On paljon enemmän tarjota hyökkäämiseen”

”V*ttu mikä vitsi” – Mikä homma? Kaapo Kakon peliaika jäi naurettavan pieneksi, jopa tuntematon AHL-jyrä sai vastuuta enemmän