JYVÄSKYLÄ. JYP ja Jukurit kohtasivat perjantaina eräänlaisessa kuolemanottelussa, kun kumpikin pudotuspeliviivan alla oleva joukkue tarvitsi kipeästi pinnoja. Jukurit ne lopulta otti musertavalla 5-1-voitolla.

Joku saattoi mieltää potin yllättäväksi, sillä Jyväskylä oli ollut mikkeliläisille kaikkea muuta kuin helppo paikka. Jukurit oli vetänyt siellä tällä kaudella maaleitta, kun Markus Ruusu oli nollannut savolaiset kahdesti, siis 120 minuutin edestä. Kaikkiaan Jukurien Jyväskylän nollaputki ehti kestämään ennen perjantaita 120 minuuttia ja 6 sekuntia.

Perjantaina laulu loppui lyhyeen – nuorten tuore MM-pronssimitalisti Henri Nikkanen (arkistokuvassa) kiskaisi Ruusun Jukurit-kotipelien nollaputken poikki ajassa 1.40.

– Tiedettiin siitä putkesta, mutta ei siihen erikseen pysty keskittymään. Lähdettiin pelaamaan samalla tavalla kuin muitakin vieraspelejä, rapakon takana vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa pronssia juhlinut pelaaja sanoi.

Jos oli Ruusu ollut Jukurien peikko, niin olkoon hyökkääjä sitten JYP-piina. Nikkasen liigauran saldo on 5+10=15, ja JYPiä vastaan hän on viimeistellyt tehot 3+2=5.

– Nyt kun sanoit, niin on aika hauskoja faktoja! On sattunut osumaan näköjään. Kyllä maistui tänäänkin maali, edellisestä maalista olikin vierähtänyt, nuorten MM-kisojen seitsemässä pelissä tehot 2+1=3 (+1) tehnyt Nikkanen heitti.

Perjantaina kurinalaisesti esiintyneen Jukurien pitää saada maaleja aikaan lauantainakin Tapparaa vastaan. Joukkueella on pudotuspelipaikkaan matkaa neljä pinnaa.

Liiga lauantaina:
HIFK-HPK 17.00
Ilves-KalPa 17.00
Jukurit-Tappara 17.00
KooKoo-JYP 17.00
Kärpät-SaiPa 17.00
Ässät-Pelicans 17.00