Leijonat kahden maalin takaa upeaan voittoon – Anton Lundell avasi pistetilinsä A-maajoukkueessa

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonien nousujohteinen esitys lauantain päiväpelissä Tsekkiä vastaan johti pistetilin avautumiseen viikonloppuna pelattavassa Ruotsin EHT-turnauksessa. Valkopaidat nousivat parin maalin takaa tasoihin päätöserässä Suomen rupeaman toisen pelin päättyessä 3-2 voittomaalikisan jälkeen Leijonille.

Teemu Turunen (1+0) ohjasi Suomelle 2-1-maalin, ja Vili Saarijärvi (1+0) toi valkopaidat 2-2-tilanteeseen pian avaushäkistä. Kun sentteri Anton Lundell (0+1) sai häkkiin syöttöpisteen, avasi hän tehotilastonsa miesten maajoukkueessa jo toisessa pelissään.

Neljäntenä ampunut Saarijärvi oli voittomaalikisan ainoa onnistuja, ja Tsekiltä epäonnistui siis kaikki viisi yrittäjää.

Pelicansissa torjuva Tsekki-vahti Patrik Bartosak otti torjuntoja 60 minuutin aikana eräkohtaisesti 4+7+6=17. Tsekki oli hyökkäyspelissä hallitsevampi osapuoli etenkin avauserässä, mutta Janne Juvonen seisoi ajoittain päällään Suomen maalilla. Vahti napsi kiekkoja varsinaisella peliajalla mallia 19+5+5=29.

Nuorten maailmanmestari oli tolppien välissä hyvä, ja etenkin ensimmäisessä erässä suorastaan mainio. Siinä oli alku sille, miksi Suomi lopulta voitti – Tsekki ei päässyt karkaamaan.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.