Näkökulma: EHT-turnausten järjestäminen ei ole tällä hetkellä fiksua – eikä tuote ole kunnossa

© Kuva: Leijonat.fi

Viimeistään viime viikonloppuna Ruotsissa järjestetty Beijer Hockey Games osoitti, ettei EHT-turnauksia tulisi tällä hetkellä järjestää.

Leijonien osalta Ruotsin turnaus ei ollut tuloksellisesti menestys. Suomi sijoittui neljän maan tapahtumassa kolmanneksi ja joukkueen sisältä annettiin myös yksi positiivinen koronavirusnäyte, mikä tarkoittaa pelaajille kahden viikon karanteenia.

Lienee sanomattakin selvää, että tuorein ilmoitus on seurajoukkueille karmaiseva. Monissa Euroopan sarjoissa taistellaan parhaillaan pudotuspelipaikoista, ja maajoukkuekutsun saaneet ovat olleet seurajoukkueistaan sivussa jo reilun viikon ajan. Tähän päälle vielä kahden viikon karanteeni tarkoittaa sitä, että seurajoukkueilta puuttuu avainpelaajia äärimmäisen tärkeään aikaan.

Yllämainitut asiat nostavatkin väkisin mieleen kysymyksen: onko EHT-turnausten järjestäminen tällä hetkellä pakollista?

EHT:n merkitystä ei kuulu toki väheksyä. Se on tärkeä osa maajoukkueiden toimintaa, jossa pelaajat antavat näyttöjä ja valmentajat tarkkailevat haluamiaan pelaajia. Turnaukset ovat myös iso osa MM-kisaprojektia, josta tuoreimpana esimerkkinä toimikoon Leijonien sensaatiomainen MM-kulta. Suomi saapui turnaukseen muita maita valmiimpana ja kukisti NHL-yksilöistä kootut huippumaat yksi kerrallaan, näiden hakiessa vielä peliään. Tästä iso kiitos kuuluu EHT-turnauksille.

Mutta.

Tällä hetkellä maailman tilanne on hyvin erilainen kuin tuohon aikaan. Koronavirustilanne on useissa maissa vakava, joten lienee sanomattakin selvää, että on aika erikoista tuoda neljä maajoukkuetta, ja pelaajia useista eri maista, yhteen paikkaan.

Tällä hetkellä myöskään itse tuote ei ole kunnossa. Leijonien ottelut eivät kiinnosta tv-katsojia, eivätkä kamppailut ole menneet tuloksellisesti hyvin. Katsojat haluavat seurata voittavaa ja viihdyttävää jääkiekkoa, mutta EHT:llä voittaminen näyttelee vain sivuosaa. Turnauksissa voitoilla ja sijoituksilla ei ole isoa merkitystä, sillä nämä tapahtumat toimivat ainoastaan harjoitusotteluina yksilöille, jotka yrittävät ansaita paikkansa MM-kisakoneessa.

Onkin siis hyvin erikoista, ettei EHT:tä ole pyritty uudistamaan katsojien näkökulmasta, eikä otteluihin ole pyritty saamaan tavalla tai toiselle enemmän panosta. Ehkäpä nyt olisi jo korkea aika pohtia näitä asioita?

Miikka Lahtinen
Twitter: ladalahtinen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.