Jukka Jalonen paljastaa: MM-leirille nimetty jo 11 pelaajaa – Leijonilta jää kuusi valmistavaa ottelua pelaamatta

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonien MM-joukkueen rakentaminen on tällä kaudella hyvin erilaista koronaviruksen aiheuttamien muutosten vuoksi.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi torstaina Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa, että MM-leiriryhmän rakennus on täydessä vauhdissa, mutta leiritys on normaalia lyhyempi ja useita valmistavia otteluita jää pelaamatta.

– Yleensä on pelattu yhdeksän ottelua ennen MM-kisoja, mutta nyt kuusi peliä jää pois. Myös MM-leiritys on 2,5 viikkoa lyhyempi, Jalonen kertoo.

MM-leiri on tarkoitus aloittaa 4. toukokuuta Vierumäellä. EHT-turnaus pelataan Tshekeissä 12.-15. toukokuuta. Leirille on nimetty mukaan jo ensimmäiset pelaajat, mutta nimiä Jalonen ei tässä vaiheessa paljasta.

– Tällä hetkellä meillä on 11 KHL-pelaajaa, joiden kanssa ollaan sovittu, että liittyvät ryhmään, kun 4. toukokuuta kokoonnutaan toivottavasti leirille. Ja lisää tulee, kun pelejä päättyy seurapuolella.

– Halukkuus lähteä kisoihin on ollut suurta. Osa pelaajista on kuitenkin sanonut, ettei pysty lähtemään. Yhtä lukuun ottamatta kaikilla syynä on ollut perhe, Jalonen avaa tilannetta.

MM-joukkueessa saatetaan nähdä myös NHL-pelaajia

Jalosen ja GM Jere Lehtisen mukaan Leijonien MM-leiriryhmää kootaan tällä hetkellä Euroopassa pelaavista pelaajista, mutta myös NHL-pelaajille ovet ovat avoinna.

Tässä vaiheessa ei ole kuitenkaan tiedossa, miten karanteenit toimivat eri maiden välillä, joten NHL-pelaajien osallistuminen ei ole mitenkään varmaa.

– Tällä hetkellä joukkuetta rakennetaan Euroopasta pelaavista pelaajista. Pohjois-Amerikassa pelaavien varaan ei rakenneta mitään, mutta totta kai halutaan sieltäkin pelaajia, mikäli se on mahdollista, Jalonen sanoo.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?