Soraäänet Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven ovat vaienneet viime aikoina suomalaishyökkääjän tehokkaiden otteiden myötä.

Vaikka Puljujärven maaliodottama ei edelleenkään ole aivan linjassa toteutuneiden tehopisteiden kanssa, on 22-vuotias suomalainen onnistunut tällä kaudella hiljentämään puheet siitä, kuuluuko entinen nelosvaraus ylipäätään NHL-kaukaloihin.

Mediajätti The Athletic arvioi tuoreessa artikkelissaan Puljujärven hinta-laatu-suhteeltaan parhaaksi Oilers-pelaajaksi.

– Puljujärvi on tehnyt 12+7=19 tehopistettä 44 peliin ollen joukkueensa viidenneksi paras maalintekijä. Hänen karvaamiskykynsä on iso osa kärkiketjujen peliä. 82 ottelun runkosarjassa Puljujärvi olisi 22 maalin tahdissa, mikä ei ole kaukana siitä odottamasta, joka hänen varaansa laskettiin varauspäivänä.

– Edellinen seurajohto tuhosi osaltaan hänen alkutaivaltaan Oilersissa, mutta nyt Puljujärven sopimus on hinta-laatu-arvolla laskettuna koko tämän vuotisen joukkueen paras, The Athletic hehkuttaa.

1,175 miljoonaa dollaria tästä ja tulevasta kaudesta kuittaava Puljujärvi onkin pelaamassa nykyotteilla itselleen mukavaa palkankorotusta nykyisen sopimuksen umpeutuessa kesällä 2022.