Suomalaishyökkääjät Erik Haula (1+1) ja Mikael Granlund (1+0) sekä näiden maanmiesmaalivahti Juuse Saros (39/40) pistivät NHL:ssä tiistain vastaisena yönä oikein huolella liekiksi.

Kuten perustilastot osoittavat, upotti suomalaistrio Florida Panthersin tiistaiyön matsissa oikeastaan yksin sen päättyessä luvuin 4-1. Kaiken kruunuksi kolmikko pokkasi pelin kaikki parhaiden pelaajien tittelit järjestyksessä Haula – Saros – Granlund.

Tuo on sellainen temppu ja harvinaisuus, jota ei taalaliigassa ihan joka päivä nähdä todellakaan.

– Saros oli erinomainen etenkin toisessa erässä, kun kaveri tavallaan vei peliä. Mutta hän ei yllätä enää, hän vai piti meitä mukana, Nashvillelle voittomaalin kiskaissut Nick Cousins kehui Predsin verkkosivujen mukaan.

– Yritän vain olla ajattelematta liikaa, ja pyrin keskittymään erä kerrallaan antaen joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Kun Florida löi painetta, toimimme joukkueena, nuorten maailmanmestari itse kommentoi.

Joukkueen luotsi John Hynes kehui Saroksen tietävän, miten menestyäkseen kuuluu pelata.

– Hän on erittäin älykäs maalivahti, joka lukee peliä hyvin. Hän on järkevä, ja Saros tekee hyvää työtä kiekon seuraamisessa.

Suomalaishyökkääjien maaleista Granlundin häkki syntyi avauserän alussa ollen 1-1-osuma. Haula puolestaan syötti Cousinsin voittomaalin ja iski itse 3-1:een kolmannen kaksikymppisen alussa.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Nuorten maailmanmestari onnistui harvinaisesti maalinteossa NHL:ssä