MM-kulta jälleen haaveena! Tutustu Leijonien pelaajiin yksi kerrallaan – joukkueessa sopivasti nuoruutta ja kokemusta

© Kuva: Leijonat.fi

Miesten jääkiekon MM-kilpailut pyörähtävät Suomen osalta käyntiin tämän viikon lauantaina kamppailulla Yhdysvaltoja vastaan.

Leijonat lähtee turnaukseen hallitsevana maailmanmestarina ja suurimpien mestarisuosikkien haastajana. Suomen joukkue on koottu lähinnä Euroopan huippusarjojen nimistä, eikä mukana ole kuin kaksi NHL-apua.

Leijonat.com esittelee alla Suomen jokaisen pelaajan yksi kerrallaan.

Maalivahdit

#29 Säteri Harri
Seura: Sibir Novosibirsk, KHL
Pelipaikka: MV
Tilastot: 47 ottelua: 2.27 GAA, 92,2%
Ikä: 31

Harri Säterillä on nyt takanaan kaksi vahvaa kautta Sibir Novosibirskin maalilla, jossa hän on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen selkeänä ykkösmaalivahtina. Säteri on myös hyvin tuttu nimi Leijonista, jossa hän on niin ikään potentiaalinen ykköstorjuja.

#31 Juvonen Janne
Seura: Leksands IF, SHL
Pelipaikka: MV
Tilastot: 50 ottelua: 2.41 GAA, 91,6%
Ikä: 26

Janne Juvonen ei ole edustanut Suomea aiemmin miesten arvokisoissa, mutta hänen valintansa kisajoukkueeseen ei ole yllätys, sillä takana on hyvin onnistunut kausi Ruotsissa. Ensi kaudeksi Jokereihin siirtyvä Juvonen on lähtökohtaisesti Leijonien kolmosmaalivahti.

#45 Olkinuora Jussi
Seura: Metallurg Magnitogorsk, KHL
Pelipaikka: MV
Tilastot: 30 ottelua: 1.90 GAA, 93,5%
Ikä: 30

Jussi Olkinuora on tasaisesta maalivahtikolmikosta ehkäpä se kaikista potentiaalisin vaihtoehto ykköstorjujaksi. Olkinuoralla on takanaan erinomainen KHL-kausi ja hän saapuu MM-kisoihin ehkäpä elämänsä parhaassa kunnossa. Kuului myös kevään 2019 MM-kisajoukkueeseen, mutta sai tuolloin vastuuta ainoastaan yhdessä kamppailussa.

Pelaajaesittely jatkuu kuvan jälkeen.

Jussi Olkinuora on nykyisin KHL:n parhaita maalivahteja. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Puolustajat

#2 Pokka Ville
Seura: Avangard Omsk, KHL
Pelipaikka: P
Tehot: 31 ottelua: 4+9=13
Ikä: 26

Ville Pokka on pelannut viime vuodet Avangard Omskissa, jossa hän pääsi tänä keväänä juhliman myös KHL:n mestaruutta. Vahva kiekollinen puolustaja on paineen alla hieman virheherkkä pelaaja, mutta iso rooli KHL:n huippuseurassa on kasvattanut miestä.

#3 Määttä Olli
Seura: Los Angeles Kings, NHL
Pelipaikka: P
Tehot: 41 ottelua: 0+4=4
Ikä: 26

Leijonien alakerran ainut NHL-vahvistus. Takana on vaikea debyyttikausi Los Angeles Kingsissä, mutta kaksinkertaisella Stanley Cup -voittajalla on varmasti annettavaa Leijonille, jossa onnistuminen jättäisi hänelle paremman kuvan kaudesta.

Olli Määtän vahvuudet ovat enemmän omassa päässä ja alivoimalla, joten otteita ei kannata arvioida tehojen kautta. Puolustajalle miesten MM-kisat ovat uran ensimmäiset.

#7 Kaski Oliwer
Seura: Avangard Omsk, KHL
Pelipaikka: P
Tehot: 58 ottelua: 13+21=34
Ikä: 25

Toissa kaudella vaikean alkukauden jälkeen erinomaisesti AHL:ssä esiintynyt Oliwer Kaski siirtyi täksi kaudeksi Avangard Omskiin, jossa hän jatkoi loistavia otteitaan. Kevään 2019 maailmanmestari oli seuransa parhaimmistoa läpi kauden.

Kaski on erinomainen pelaaja etenkin hyökkäyspäässä, joten tehoja voidaan jälleen odottaa. Puolustuspelaamisessa on sen sijaan yhä petrattavaa. Pääsee MM-kisoihin huippuvireessä.

#39 Nousiainen Kim
Seura: KalPa, Liiga
Pelipaikka: P
Tehot: 54 ottelua: 9+18=27
Ikä: 20

Kim Nousiainen on ottanut KalPan takalinjoilta suuren roolin. Leijoniin murtautunut puolustaja on kiekollisesti vahva pelaaja ja annettavaa löytyy molemmissa päissä kenttää. Tähtää tulevaisuudessa NHL:ään, joten tätä nuorukaista kannattaa seurata tarkkaan.

#40 Lindbohm Petteri
Seura: EHC Biel-Bienne, NLA
Pelipaikka: P
Tehot: 44 ottelua: 4+10=14
Ikä: 27

Kevään 2019 maailmanmestari on kokonaisvaltalainen puolustaja. Petteri Lindbohm tuo Leijonien alakertaan fyysisyyttä. Ei ole koskaan ollut mikään pistelinko, mutta hyökkäyspelaaminenkin on kehittynyt viime kausien aikana.

#50 Koivisto Miika
Seura: Växjö Lakers, SHL
Pelipaikka: P
Tehot: 32 ottelua: 0+12=12
Ikä: 30

Miika Koivisto on tämän joukkueen kokeneinta kaartia. Puolustaja on maailmanmestari, Ruotsin mestari, ja Suomen mestari, joten hän tuo joukkueeseen myös voittamisen kulttuuria. Päävalmentaja Jukka Jalosen luottopelaaja.

Pelaajaesittely jatkuu kuvan jälkeen.

Miika Koivisto on jo kokenut Leijonat-pelaaja. Puolustaja on Jukka Jalosen luottosotureita. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

#52 Seppälä Mikael
Seura: KalPa, Liiga
Pelipaikka: P
Tehot: 52 ottelua: 2+9=11
Ikä: 27

Mikael Seppälä on puolustava puolustaja ja vahva alivoimapelaaja, joka ei itseään turhia säästele, vaan pelaa hyvin uhrautuvasti illasta toiseen. Asenteensa vuoksi hyvin arvostettu pelaaja Kuopiossa.

#55 Ohtamaa Atte
Seura: Lokomotiv Jaroslavl, KHL
Pelipaikka: P
Tehot: 46 ottelua: 6+9=15
Ikä: 33

Leijonien alakerran kokenein pelaaja. Takana on jo viidet MM-kisat ja palkintokaapista löytyy kolme arvokisamitalia. Atte Ohtamaa on kansainvälisen tason huippupuolustaja, jonka vahvuudet ovat puolustuspäässä. MM-joukkueen suurimpia johtohahmoja.

#61 Rindell Alex
Seura: Jukurit, Liiga
Pelipaikka: P
Tehot: 47 ottelua: 7+19=26
Ikä: 21

Jukurien huippulupaus on ottanut viime vuosina isoja kehitysaskelia. Vahva kiekollinen puolustaja haluaa olla ratkaisemassa pelejä ja se näkyy myös hänen otteissaan. Tshekin EHT-turnauksessa syntyneet kaksi maalia osoittivat, että Axel Rindell pystyy tuloksentekoon myös kansainvälisillä kentillä. Jos heikkouksia pitää hakea, niin hieman virhealtis puolustuspäässä.

Hyökkääjät

#12 Anttila Marko
Seura: Jokerit, OLH
Pelipaikka: KH
Tehot: 57 ottelua: 8+6=14
Ikä: 35

Edellisten MM-kisojen puhutuin pelaaja ei esittelyjä kaipaa. ”Mörkö” on isokokoinen ja vahva hyökkääjä, joka osaa käyttää kokoaan loistavasti hyväksi. Marko Anttilan pelaajauran parhaat vuodet ovat jo takanapäin, mutta hän on siitäkin huolimatta yhä loistava nelosketjun pelaaja sekä alivoimapelin spesialisti. Mörkön arvoa ei myöskään mitata ainoastaan kaukalossa, sillä lempeä jättiläinen on myös hyvin tärkeä pukukoppipelaaja.

Pelaajaesittely jatkuu kuvan jälkeen.

Marko Anttila kipparoi Leijonat keväällä 2019 sensaatiomaiseen maailmanmestaruuteen. Nyt hän on siihen uudestaan valmis. Kuva: Getty Images

#13 Ruohomaa Mikael
Seura: Sibir Novosibirsk, KHL
Pelipaikka: KH
Tehot: 55 ottelua: 9+30=39
Ikä: 32

Mikael Ruohomaa on kulkenut hieman erilaista polkua pitkin kansainväliselle huipulle, sillä hän kypsyi kunnolla liigapelaajaksi vasta kaudella 2014-15. Sittemmin Ruohomaa on tehnyt kovaa jälkeä niin Liigassa kuin KHL:ssäkin. Leijonissa rooli löytynee kolmosketjun keskeltä.

#15 Lundell Anton
Seura: HIFK, Liiga
Pelipaikka: KH
Tehot: 26 ottelua: 16+9=25
Ikä: 19

HIFK:n superlupaavan hyökkääjän Liiga-kausi ei mennyt täydellisesti, sillä koronavirus sotki pahasti kuvioita ja tilille kertyi melko vähäisesti otteluita. Anton Lundell ehti kuitenkin näyttämään pelaamissaan otteluissa, että hän on jo Liigan kirkkaimpia tähtiä. Vasta 19-vuotias hyökkääjä esiintyi myös MM-kisojen alla Tshekin EHT:llä mainiosti, eikä ole mitään syytä, miksei onnistumisia tulisi myös arvokisoissa.

#20 Ojamäki Niko
Seura: Linköping HC, SHL
Pelipaikka: OLH/VLH
Tehot: 48 ottelua: 5+11=16
Ikä: 25

Niko Ojamäen osalta kausi Ruotsissa oli pettymys, mutta siitäkin huolimatta kevään 2019 MM-kultamitalisti murtautui jälleen Leijonien kisakoneeseen. Ensimmäisten harjoitusten perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei paikka pelaavassa kokoonpanossa ole mikään läpihuutojuttu.

#21 Innala Jere
Seura: HPK, Liiga
Pelipaikka: VLH
Tehot: 42 ottelua: 20+17=37
Ikä: 23

Liigan kuumimpiin hyökkääjiin lukeutuva Jere Innala siirtyy ensi kaudeksi HIFK:hon ja pyrkii ponnistamaan Helsingin kirkkaista valoista kansainvälisille kentille. Luistelu ja pelikäsitys ovat Innalan vahvuuksia, mutta myös laukaus lähtee suoraan syötöstä todella terävästi.

#22 Ruotsalainen Arttu
Seura: Buffalo Sabres, NHL
Pelipaikka: KH/VLH
Tehot: 17 ottelua: 5+1=6
Ikä: 23

Arttu Ruotsalainen aloitti kautensa Liigassa lainalla Ilveksen riveissä, jossa hän esitti väliajoin jopa dominoivia otteita. Kesken kauden matka jatkui Pohjois-Amerikkaan, jossa hän pääsi pelaamaan aluksi AHL:ssä, mutta murtautui lopulta hyvien näyttöjen jälkeen myös ensimmäistä kertaa NHL:ään.

Leijonissa Ruotsalaiselta odotetaan tehoja, sillä takana on vahva seurajoukkuekausi ja hän on hyökkäysosaston ainut NHL-pelaaja.

#24 Björninen Hannes
Seura: Pelicans, Liiga
Pelipaikka: KH
Tehot: 49 ottelua: 16+31=47
Ikä: 25

Vahva kahden suunnan sentteri loisti tällä kaudella Pelicansissa. Leijonissa monipuolinen hyökkääjä on kuitenkin puolustavammassa roolissa kuin Liigassa. Hannes Björninen on hyvin monikäyttöinen pelaaja, sillä hänet voi istuttaa mihin tahansa ketjuun sekä yli- ja alivoimalle.

#25 Karjalainen Jere
Seura: HK Sotshi, KHL
Pelipaikka: OLH
Tehot: 46 ottelua: 6+9=15
Ikä: 28

Jere Karjalainen pelasi itsensä MM-kisajoukkueeseen viimeistään Tshekin EHT-turnauksessa, jossa hän voitti pistepörssin ennen useita kovia nimiä. KHL:ssä vaisuhkosti esiintynyt hyökkääjä on hyvä luistelija, joka omaa myös kelpo laukauksen. Leijonissa rooli löytynee kärkiketjuista, joten tulosta on tultava.

#27 Kontiola Petri
Seura: HPK, Liiga
Pelipaikka: KH
Tehot: 55 ottelua: 14+41=55
Ikä: 36

Tuskin moni uskoi enää näkevänsä Petri Kontiolaa MM-jäillä, mutta niin vain kävi. Kokenut keskushyökkääjä palasi pitkän KHL-kiertueen jälkeen takaisin Liigaan, jossa hän päätyi lopulta HPK:n riveihin, kun Tappara ilmoitti, ettei heillä ole miehelle käyttöä. Kontiola ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan huimalla peliälyllä ja syöttötaidolla varustettu hyökkääjä voitti Liigan pistepörssin.

Leijonissa Kontiola on istutettu viime aikoina ykkösketjuun, joten ainakin MM-kisojen alussa rooli vaikuttaisi olevan sen verran iso, että valmennus odottaa valtavia tekoja.

#38 Turunen Teemu
Seura: HC Davos, NLA
Pelipaikka: VLH/OLH
Tehot: 39 ottelua: 13+10=23
Ikä: 25

Teemu Turunen on fiksu ja monipuolinen hyökkääjä, jota voi peluuttaa monissa eri rooleissa. Taitava maalintekijä pelaa Leijonien kärkiketjuissa. Parantanut muun muassa luisteluaan huomattavasti. Tähtää tulevaisuudessa NHL:ään, mutta siirtyy ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa Jokereihin.

Pelaajaesittely jatkuu kuvan jälkeen.

Teemu Turusen unelma on ollut pelata miesten arvokisoissa. Latvian Riiassa tuo tavoite toteutuu. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

#47 Tiivola Peter
Seura: Ässät, Liiga
Pelipaikka: KH
Tehot: 37 ottelua: 5+25=30
Ikä: 27

Ässissä huippukauden vetänyt hyökkääjä ei ollut selvä valinta Leijoniin. Peter Tiivola on kovakuntoinen pelaaja, joka tekee lujasti töitä molempiin suuntiin. MM-joukkueessa roolia ei välttämättä löydy pelaavasta kokoonpanosta, mutta saa varmasti tilaisuutensa jossain kohti kisoja.

#48 Puustinen Valtteri
Seura: HPK, Liiga
Pelipaikka: OLH/VLH
Tehot: 51 ottelua: 21+20=41
Ikä: 21

Taitava ja nopea Valtteri Puustinen on ottanut viime vuosina isoja kehitysaskelia. Solmi MM-kisojen alla NHL-tulokassopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Pelannut HPK:ssa loistavasti, mutta Leijonissa minuutit ovat tiukassa.

#76 Sallinen Jere
Seura: HIFK, Liiga
Pelipaikka: VLH/KH
Tehot: 45 ottelua: 15+20=35
Ikä: 30

Kokenut maajoukkuepelaaja oli kuluneen Liiga-kauden parhaimmistoa sekä selvä valinta Leijoniin. Jere Sallinen on kokonaisvaltainen ja fyysinen hyökkääjä, joka ei turhia kumartele. Erittäin vahva molemmissa päissä kenttää. Tasainen suorittaja, jonka kädet eivät tärise tiukassakaan paikassa.

#80 Mäenalanen Saku
Seura: Jokerit, KHL
Pelipaikka: OLH/VLH
Tehot: 38 ottelua: 4+8=12
Ikä: 26

Jokereiden isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä on pelannut viimeiset kaksi kautta KHL:ssä. Saku Mäenalanen on kypsynyt paljon pelaajana ja on sen myötä monikäyttöinen pelaaja myös Leijonille. MM-kisoissa rooli löytynee nelosketjun vasemmalta laidalta.

#81 Pakarinen Iiro
Seura: Jokerit, KHL
Pelipaikka: OLH/VLH
Tehot: 32 ottelua: 9+6=15
Ikä: 29

Iiro Pakarinen on Leijonien MM-kisajoukkueeseen oiva valinta, sillä monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan missä tahansa ketjussa. Suoraviivainen ja fyysinen hyökkääjä antaa aina kaikkensa kaukalossa. Omaa myös hyvän laukauksen, jota voisi käyttää useamminkin.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004