Päättyneellä kaudella sekä liigamestaruuden että U20 SM-sarjassa kultaa juhlineen Lukon pakki Onni Korkalla on todettu positiivinen koronavirustartunta. Seura kertoi tapauksesta nettisivuillaan, ja Lukossa oli torstaihin tullessa kaksi sairastunutta.

Tapaan kuuluvasti erilaisissa mestaruusjuhlissa kierrellyt Korkka tartunnan kanssa julki auttaakseen parhaansa mukaan taudin ehkäisemistä ja sen jäljitystä.

– Minulla on lieviä oireita. En tiedä, mistä tartunta on tullut. Haluan kertoa asiasta, sillä olen tietämättäni voinut altistaa kannattajia kouluvierailujen aikana 18. toukokuuta Eurajoella tai 19. toukokuuta Raumalla, porilaislähtöinen pakki valaisi.

– Jos olit kanssani lähietäisyydellä esimerkiksi yhteiskuvissa, olet voinut altistua tartunnalle. Tartuntatautilääkärit ovat arvioineet tartuntariskin niin pieneksi, että yleisiä karanteeneja ei määrätä, mutta jos oireilet kahden seuraavan viikon aikana, toivon, että hakeudut välittömästi koronavirustestiin. Näin saadaan tartuntaketju katkaistua mahdollisimman hyvin.

Korkka pelasi Liigassa 18 peliä, mutta näissä ei syntynyt pisteitä (0). Niin ikään Suomen mestaruuteen päättyneessä U20 SM-sarjassa hän luuti 24 matsissa pistein 6+8=14 (+6).