Leijonat kohtaa MM-kisojen toisessa ottelussaan Kazakstanin. Lähtökohtaisesti Suomi on selvä ennakkosuosikki, mutta Kazakstania ei kannata aliarvioida.

Suomella on puolellaan lievä lepoetu. Kumpikin joukkue pelasi edellisenä päivänä, mutta Kazakstanin ottelu oli iltapeli Latviaa vastaan. Matsissa ratkaisua haettiin vielä pitkän kaavan kautta, kun Kazakstan nappasi 3-2 voiton rankkareilla.

Kazakstanin pelaajiakaan ei auta vähätellä. Joukkueessa on useita miehiä KHL:n huipulta, jotka yksilötaidossaan haastavat Suomenkin kärkinimet.

Leijonien ketjut

Suomen kokoonpanoon ei ole luvassa muutoksia voitokkaan Yhdysvallat-ottelun jälkeen. Hyökkäysketjut ja pakkiparit jatkavat tutussa muodossa.

Maalivahdin suhteen muutos sen sijaan on luvassa. Jussi Olkinuora on tänään huilivuorossa. Leijonien tolppien välissä nähdään Harri Säteri.

Kokoonpano:

38 Teemu Turunen – 22 Arttu Ruotsalainen – 25 Jere Karjalainen
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen – 13 Mikael Ruohomaa – 15 Anton Lundell
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila

55 Atte Ohtamaa – 7 Oliwer Kaski
3 Olli Määttä – 2 Ville Pokka
6 Tony Sund – 40 Petteri Lindbohm
52 Mikael Seppälä – 50 Miika Koivisto

29 Harri Säteri (Jussi Olkinuora)

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonien joukkueessa ei tällä hetkellä ole terveyshuolia.

Sivussa pelaavasta kokoonpanosta ovat Niko Ojamäki, Peter Tiivola, Valtteri Puustinen, Kim Nousiainen, Axel Rindell ja Janne Juvonen.

Kommentit pelin alla

Suomen apuvalmentaja Ari-Pekka Selinille Kazakstan on tuttu joukkue. Hän valmensi maata vuoden 2014 MM-kisoissa.

– Siellä on tehty useita vuosia nousujohteista ja tavoitteelista työtä maajoukkueen eteen. Kazakstanissa on kahden passin pelaajia, todella hyviä sellaisia. Pitää muistaa, että kazakstanilainen Barys Nur-Sultan on KHL:n pudotuspelijoukkueita vuodesta toiseen. Heidän runkokalusto on täällä, Selin kommentoi.

– Silloin, kun minä olin siellä, niin hyökkääminen ei ollut ongelma, ja taitoa oli luistelussa ja kiekolla. Enemmänkin oli kyse joukkuepelin organisoinnista.

Seuraa näitä

Leijonien joukkueesta seurantaan kannattaa ottaa Jere Innala.

Kazakstanin osalta maalivahtijoukko on erittäin mielenkiintoinen. Kaikki kolme kisoihin lähtenyttä maalivahtia ovat alle 24-vuotiaita, ja he pelaavat Kazakstanin pääsarjassa. Miten taso riittää kansainvälisiin peleihin?

LUE MYÖS: Leijonat kohtaa tänään Kazakstanin – tässä ovat vastustajan suurimmat tähdet!

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioi MTV3-kanava ja C More. Kamppailu alkaa kello 16.15, mutta ottelua ennakoidaan myös studiossa. MTV3:n studiolähetys alkaa kello 16.00 ja C Moren jo kello 15.30.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, voit seurata kamppailu myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.