Latvian MM-kisojen seitsemännen pelipäivän suurin suomalaisnimi oli Tony Sund, joka upotti 3-0-voittoon päättynessä Italia-pelissä kaksi maalia. MM-jäillä jo tehot 2+1=3 (+3) tehneen pelurin vire oli suorastaan ihme, sillä päättyneen seurajoukkuekauden saldoksi kaikkiaan 42 matsissa jäi 0+12=12 (-8).

– Totta kai oli hieno fiilis niistä, en ihan joka päivä tee kahta maalia. Mutta pääasia on, että voitimme ja saimme kolme pinnaa, Liigassa aikoinaan Sportin väreissä yhdellä runkosarjakaudella jopa 35 pinnaa (8+27) latonut Sund hymähti Italia-pelin tauottua Riiassa.

– Mun mielestä pelattiin hyvää peliä ensimmäisessä erässä. Tokassa erässä oltiin ehkä vaisuja… Tai ehkä pelattiin huonommin. Mutta kolmanteen erään parannettiin. Oli ihan ansaittu voitto, Sund summasi.

Pedersören kunnan kasvatti edusti tällä kaudella sekä latvialaista KHL-joukkue Dinamo Riikaa että sveitsiläistä NLA-porukka HC Davosia. Nyt hän pääsee operoimaan siis entisessä kotihallissaan – jossa katsomot möllöttävät vielä toistaiseksi tyhjyyttään.

– Totta kai on vähän harmi, ettei saa olla yleisöä – mutta näin se on olut koko kaudella. Ei siihen oikein pysty vaikuttamaan. Kyllä tärkeintä on se, että kaikki pysyy terveinä. Muut asiat tulevat sen jälkeen.

Latvian kisojen seitsemännen pelipäivän suurin uutinen oli se, että maan hallitus purkaa koronavirusrajoitteita nyt isosti. Yleisö pääsee mukaan peleille 1. kesäkuuta alkaen alkusarjan päätökseen ja pudotuspeleihin.