Aiemmin taalaliigan pudotuspeleissä pitkässä voittoputkessa marssinut Colorado Avalanche on nyt selkä seinää vasten, kun Vegas Golden Knights on kivunnut kahden häviön jälkeen ottelusarjassa johtoon kiinnityksin 3-2. Samalla ovat suomalaiset hyökkääjätähdet Mikko Rantasen ja Joonas Donskoi tiukassa paikassa.

– Viime kaudella olimme 1-3-tappiolla Dallas Starsille ja nousimme seiskapeliin, joka sitten tosin hävittiin. Otetaan nyt vain vaihto kerrallaan. Edessä on kuolemanpeli, mutta meillä on asenne kohdallaan. Kaksi peliä on vielä jäljellä, Avalanchen puolustaja Cale Makar painotti NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Uskoa tuntuu siis riittävän, ja miksipä ei piisaisi. Joukkue lensi ennen nykyistä kolmen pelin tappioputkea peräti 11 ottelun voittoputkessa.

– Joukkueen tunnelma on hyvä. Viestini joukkueelle on se, että tilanne on mikä se on, ja meidän pitää katsoa eteenpäin. Pelataan ottelu kerrallaan. Edessä on kauden tähän asti tärkein ottelu, ja lasken kaikkien ketjujen varaan, luotsi Jared Bednar tuumi.

Ottelusarjan seuraava matsi pelataan siis huomenna aamuyöstä.

– Jos saamme luotua Vegasille painetta, he tekevät virheitä. Meidän on varmistettava, ettemme anna helppoja paikkoja ja päästä heitä suunnanmuutoksiin. Vegas kyllä laukoo, jos saa paikkoja.