Tunnetun pelaajan jääkiekkoa pelaavaan poikaan suhtautuvat aina erityiset odotukset. Monesti nimi selässä voi olla sama ilman sukulaisuussuhteitakin. Nimi selässä voi kuitenkin olla sama ilman sukulaisussuhteitakin.

Joskus sukunimen lisäksI yhteistä huippupelaajan kanssa on myös etunimi. Tässä listaus nykyisten ja entisten suomalaisten huippupelaajien kokonimikaimoista, joiden ura ei lähtenyt ihan samaan lentoon,

Mikael Granlund

Mikael Granlundit on kolmen kerroksen kiekkoväkeä. Se menestynein varattiin Minnesota Wildiin numerolla 9 ja vyöllä on toistaiseksi 379 pistettä 591 NHL-ottelusta.

Nykyään Nashville Predatorsissa pelaava hyökkääjä oli vasta toinen Mikael Granlund HIFK-paidassa. Toiseksi menestynein Mikael Granlund pääsi helsinkiläisjoukkueen tolppien väliin 1990-luvun alussa. Ura Suomen korkeimmalla sarjatasolla jäi 26 ottelun mittaiseksi ja pidemmän uran nykyään 50-vuotias ex-maalivahti teki Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kokonimikaima Mikeltä löytyy myös Ruotsista. Vuosimallin 1970 hyökkääjä pelasi Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Skövde IK:ssa yhden pelin.

Olli Jokinen

Olli Jokinen on kaikkien aikojen neljänneksi eniten NHL-pisteitä kerännyt suomalainen. Päällikkö pelasi yli 1200 ottelua 17:n taalaliigassa pelatun kauden aikana.

Samaa nimeä kantaa myös 31-vuotias jo pari vuotta sitten uransa jääkiekkoilijana lopettanut mies. Ketterän kasvatti oli juniorimaajoukkuekuvioissa nuorempana ja sai juniori-iässä yhden Liiga-pelinkin alleen, mutta se jäi hänen viimeisekseen. Pitkä ura Suomi-sarjassa, yksi kausi Ranskassa ja ura pakettiin kolmosdivisioonassa.

Jussi Jokinen

Kuluneeseen kauteen jääkiekkouransa päättänyt Jussi Jokinen muistetaan NHL:ssä rankkarispesialistina. Sukunimikaimansa saavutuksiin hän ei aivan yltänyt, mutta pelasi lähes 1000 NHL-ottelua.

24-vuotias Jusan kokonimikaima ei ole ainakaan vielä ihan samalla tasolla. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta Hämeenkyrön Hokkareissa koko uransa pelannut hyökkääjä ravaa tällä hetkellä kakkos- ja kolmosdivisioonan väliä.

Sami Salo

Sami Salo jäi Vancouver Canucks -fanien sydämiin teräksisillä kiveksillään, mutta oli hänen urassaan muutakin hurraamisen aihetta. Hirvittävän lämärin omannut puolustaja pelasi 15 kautta NHL:ssä, mutta pelimäärä jäi alle 900 otteluun loukkaantumisten takia.

38-vuotias Sami Salo sai debyyttinsä KoKissa eli Koskelan Kiekossa noin kolmekymppisenä, mutta ura ei lähtenyt siitä urkenemaan.

19-vuotias kokonimikaima ei vielä täyttä potentiaaliaan ole mitannut, mutta joukkue on vaihtunut nuoresta iästä huolimatta kovalla tahdilla. Kuluneella kaudella 28 ottelussa tehot 5+4=9 IPK:n alle 20-vuotiaiden Mestis-joukkueessa tehnyt pienikokoinen hyökkääjä on pelannut viimeisen neljän kauden aikana viidessä eri joukkueessa.

Mikko Rantanen

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen lukeutuu NHL:n supertähtiin. Tällä kaudella hän oli koko sarjan pistepörssin kuudes 52 ottelun tehoilla 30+36=66.

Ensimmäinen tällä nimellä kiekkokartalle noussut pelaaja pelasi ensimmäiset ottelunsa aikuisten tasolla kaudella 2002-03. Mestis-ura jäi yhteen kauteen, ja loput urastaan hän pelasi Suomi-sarjassa lukuun ottamatta viimeiseksi jäänyttä kautta, jonka hän vietti kolmosdivisioonassa.

NHL-tähteä vuoden nuorempi Mikko Rantanen nakuttaa myös huipputehoja, mutta hieman alemmalla tasolla. Kaudella 2019-20 hän sai puolustajan paikalta 14 nelosdivisioonan ottelussa kasaan pisteet 3+17=20.