Nyt on se aika vuodesta kun siirtomarkkinat ovat hiljaisimmillaan. Iso läjä pelaajia on vielä vapaana, ja luonnollisesti myös joukkueissa on paikkoja tarjolla. Vapaisiin agentteihin lukeutuu entisiä tai tuoreita MM-Leijonia, ja tässä Euroopassa kuluneella kaudella pelanneista sellaisista listaus.

Olli Palola

Kauden 2014-15 Liigan jättänyt Olli Palola on pelannut lähtönsä jälkeen kuuden kauden aikana viidessä joukkueessa. Kulunut kausi meni SHL:n Rögle BK:ssa kohtuullisin tehoin, mutta 43 ottelun pisteet 12+14=26 eivät 33-vuotiaana herätä enää jättimäistä kiinnostusta Ruotsissa.

Mikael Ruohomaa

Kärppiinkin aiemmin huhuttu Mikael Ruohomaa on lehtitietojen mukaan kertonut siirtyvänsä ulkomaille. KHL-joukkue Sibir Novosibirskissä 55 otteluun tehot 9+30=39 nakuttaneen tämän vuoden MM-kisapelaajan luulisi kelpaavan itäisessä mahtiliigassakin.

Sibirin sisäisen pistepörssin kahdesti peräkkäin voittanutta hyökkääjää viedäänkin Skellefteå AIK:hon, jonka tiedotettiin jo pari viikkoa sitten allekirjoittaneen sopimuksen ruotsalaisjoukkueeseen. Virallista vahvistusta tähän ei kuitenkaan ole saatu.

Pekka Jormakka

Pekka Jormakka on pelannut Jokereista lähtönsä jälkeen kahden kauden aikana kolmessa joukkueessa. Kuluneella kaudella Sibiristä lähtöpassit saanut hyökkääjä sai loppukauden pelipaikan Grizzlys Wolfsburgista. Runkosarja meni odotetusti, mutta pudotuspeleissä 30-vuotias Jormakka ei ollut tilastojen valossa parhaimmillaan. Yhdeksän ottelua riittivät nollapisteisiin tehotilaston ollessa pelien verran pakkasen puolella.

Jonas Enlund

Jo kauden 2009-10 jälkeen Tapparasta maailmanvalloitukseen ryhtynyt Jonas Enlund on pelannut jo kymmenen kautta putkeen KHL:ssä. 39 ottelussa tehot 3+10=13 kerännyt 33-vuotias hyökkääjä saattaa olla KHL-uransa lopussa. Enlund pelasi Leijona-paidassa vuoden 2018 olympiakisoissa.

Tommi Huhtala

Tommi Huhtala pelasi edellisen kautensa Liigassa kaudella 2013-14 Bluesin paidassa. Samalta kaudelta on myös Huhtalan uran ainoat MM-kisat. Jokereissa ja Saksan pääsarja DEL:n Adler Mannheimissa Bluesin jälkeen pelannut 33-vuotias hyökkääjä teki kuluneella kaudella Mannheimissa 28 ottelussa tehot 3+7=10.

Juha-Pekka Hytönen

40-vuotiaana Juha-Pekka Hytönen on edelleen hyvässä vedossa. 31 pisteen Liiga-kauden jälkeen Itävaltaan kuluneeksi kaudeksi siirtynyt konkari nakutti IceHL:ssä 45 ottelussa pisteet 10+24=34.