Columbus Blue Jacketsin ja Latvian maajoukkueen maalivahti Matiss Kivlenieks kuoli aiemmin tässä kuussa traagisesti vain 24-vuotiaana.

Nyt Kivlenieksin äiti Astrida Meldere on suostunut muistelemaan poikaansa The Athletic -sivuston haastattelussa. Melderen mukaan jääkiekko oli hänen pojalleen kaikki kaikessa.

– Neljän tai viiden kuukauden luistelun jälkeen hän päätti itse haluavansa olla maalivahti. Se oli hänen päätöksensä hyvin varhaisessa iässä. Hän sanoi sen: ”Haluan olla maalivahti.”

– Matiss oli ahkera. Hänellä oli erittäin valtava itseluottamus. Hän omisti elämänsä jääkiekolle. Hän tiesi hyvin varhaisessa iässä pelaavansa NHL:ssä. Se oli hänen päämääränsä, tavoite, eikä hänellä ollut epäilyksiä. Hän sanoi: ”Pelaan NHL:ssä, äiti. Eräänä päivänä aion pelata NHL:ssä.” Hän oli siitä niin varma, latvilaismaalivahdin äiti muistelee.

Kivlenieksin pelaajauralle – ja samalla koko elämälle tuli kuitenkin surullinen päätös, kun hän menehtyi ilotuliteonnettomuudessa. Melderen mukaan hän on saanut paljon tukea elämänsä vaikeimmalla hetkellä.

– Monet ihmiset ovat lähestyneet ja olen äärimmäisen liikuttunut. En odottanut näin lämpimää asennetta niin monilta. Olen erittäin liikuttunut ja onnellinen tästä, vaikka tämä on rankkaa aikaa, Meldere kiittää.