Toroto Maple Leafsin sopimuspelaajiin lukeutunut maalivahti Veini Vehviläinen pelaa ensi kauden Euroopassa.

24-vuotias miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kultavahti on solminut vuoden sopimuksen Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Brynäsin kanssa. Brynäsiä valmentaa alkavalla kaudella Vehviläiselle Kärpistä tuttu Mikko Manner.

– Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta näyttää potentiaaliani NHL-tasolla, joten tuntui hyvältä, kun Brynäs osoitti kiinnostusta minua kohtaan. Olen kuullut, että Gävle on erittäin intohimoinen jääkiekkokaupunki ja että seuralla on voittamisen kulttuuria, Vehviläinen perustelee päätöstään Brynäsin kotisivuilla.

Vehviläinen pääsi pelaamaan viime kaudella yhdessä NHL-ottelussa Columbus Blue Jacketsin maalilla ennen siirtoaan Toronto Maple Leafsin palkkalistoille. Leafsissä vastuuta tuli ainoastaan seuran farmijoukkue Marliesin riveissä.