Zdeno Chara on kiistämättä yksi kaikkien aikojen slovakialaisista kiekkoilijoista. 44-vuotias puolustajajätti on pelannut NHL:ssä 1608 ottelua. Niissä on kertynyt huimat 666 tehopistettä ja komeat 2000 jäähyminuuttia. Stanley Cupin hän on voittanut kertaalleen.

Ensi kaudelle Charalla ei ole NHL-sopimusta. Hän on valmis jatkamaan upeaa uraansa, mutta ei suostu pelaamaan missä tahansa.

– Minulle on kerrottu, että St. Louis Blues ei ole vaihtoehto tulevalle Hall of Fame -pelaaja Zdeno Charalle. Hänen päämääränsä, jos hän pelaa, on pysyä idässä ja mahdollisimman lähellä perhettään, NHL-toimittaja Andy Strickland kirjoittaa Twitterissä.

Charan perhe oletettavasti asuu Bostonissa, missä puolustaja pelasi vuosikausia. Näin ollen kanadalaiset seuratkin voidaan sulkea kokonaan pois. Todennäköisimmät vaihtoehdot ovat siis metropolialueella olevat New York Rangers, New York Islanders, Boston Bruins, New Jersey Devils, Philadelphia Flyers ja Washington Capitals.

Charalla on myös komeat meriitit maajoukkueturnauksista. Hän on edustanut Slovakiaa kolmissa olympialaisissa ja lukemattomissa MM-kisoissa. Urallaan Chara on voittanut kaksi MM-hopeaa.