Vaasan Sportiin koeajan kattavalla sopimuksella täksi kaudeksi saapunut kanadalaispuolustaja Nicholas Canade ei jatka enää joukkueessa. Sport tiedotti asiasta verkkosivuillaan maanantaina.

– Hänellä oli tryout sopimus ja yhteisten keskustelujen myötä tulimme siihen tulokseen, että hän ei ole vielä valmis pelaaja Liigaan. Hänellä on oppimisprosessi vielä kesken ja tällä hetkellä on parempi, että hän jatkaa oppimista alemmalla tasolla. Hän on potentiaalinen pelaaja ja varmasti tulevaisuudessa tulee valloittamaan kovempiakin Liigoja. Kiitämme Nickiä yhteisestä ajastamme ja toivotamme onnea tulevaisuuteen, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä sanoi tiedotteessa.

Tiistaina Mestis-seura RoKi puolestaan tiedotti tehneensä puolustajan kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

– Nickillä on poikkeukselliset lahjat luistelussa, ja hän on erittäin hyvä kiekollisessa pelissä. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on vielä kehitettävää. Nick koki että RoKi on hänelle paras paikka kehittyä pelaajana. Hienoa saada Nick meidän remmiin, RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Tällä kaudella 21-vuotias Canade ehti pelaamaan Sportin U20-joukkueessa viisi ottelua, joissa syntyi yksi maali. Hän pelasi Mestiksessä jo viime kaudellakin, jolloin hän edusti KOOVEEta neljän ottelun verran.

Ennen Suomeen tuloaan Canade pelasi kolme kautta OHL:ssä, jossa syntyi kovia tehoja. Esimerkiksi viimeisin kausi tuotti 40 pinnaa 51 otteluun.