Nimekäs kaappaus: Ässät nappasi KHL:stä tutun kiekkotähden – takonut hirmutulosta Euroopan kaukaloissa

© Kuva: Getty Images

Porin Ässät tiedottaa solmineensa yksivuotisen sopimuksen puolustaja Shawn Lalonden kanssa.

31-vuotias Lalonde on kiekkoillut kaksi edelliskautta KHL:ssä. Kanadalainen on tehnyt tätä ennen merkittävää tulosta Saksan DEL-sarjassa ja Ruotsin SHL:ssä.

– Olemme etsineet puolustajaa elokuusta alkaen. Heinäkuun lopun jälkeen ulkomailta on siirtynyt Liigaan vain yksi ulkomaalainen puolustaja, vaikka moni organisaatio hakee pelaajia. Se kertoo markkinoista kaiken tällä hetkellä. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme ilmoittaa tänään Shawn Lalonden vahvistavan joukkuettamme loppukauden mittaisella sopimuksella, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran tiedotteessa.

Lalonde on voittanut kolmesti Saksassa DEL-liigassa puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin. KHL:ssä hän teki parhaalla kaudellaan (2019-20) 54 ottelussa komeat pisteet 7+19=26. Samalla KHL-kaudella irtosi sarjan jäähypörssin voitto.

– Shawn on pelannut miltei kymmenen vuotta Euroopan huippusarjoissa ja tuo rutkasti kokemusta, johtajuutta, taitoa ja fyysisyyttä meidän puolustukseemme. Katsoimme valmennuksen kanssa hänen otteitaan viime kaudella KHL:n pudotuspeleissä ja jos siellä pystyy pelaamaan laadukkaasti KHL:n huippuja vastaan, voidaan odottaa laadukasta peliä myös liigakaukaloissa, Kerttula kertoo.

– Shawn on iso persoona pukukopissa, maineeltaan hyvä joukkuekaveri, joka haluaa voittaa joka ilta. Hän on erittäin kilpailullinen kaveri. Saimme hyvää palautetta Shawnista niin Venäjältä, Ruotsista kuin Keski-Euroopastakin. Venäjällä hänellä oli iso rooli kentän ulkopuolella, kun hän liimasi paikallisia pelaajia ja ulkomaalaisia yhteen. Hänellä on laadukkaat kiekolliset ratkaisut, rohkeus pelata kiekolla ja omaa todella painavan laukauksen.

– Shawn on pelannut viimeksi syyskuun puolessa välissä, joten menee muutama viikko, että hän pääsee pelituntumaan. Hän on pelannut KHL:ssa yli 20 minuuttia ottelua kohden, joten odotamme hänen ottavan ison roolin meidän joukkueestamme.

LUE MYÖS: JYP solmi tukun tärkeitä jatkosopimuksia – Liiga-sensaatio Joakim Kemell jatkaa Jyväskylässä

LUE MYÖS: Liiga-seura rysäytti hankinnan rapakon takaa: Todellinen pikakiituri haaviin – ”Nopeus on pelityylini”

LUE MYÖS: Jokerit hankkimassa jättimäisen vahvistuksen? ”KHL:n parhaimpia puolustajia”

LUE MYÖS: Olli Jokisen Jukureilta huippuhankinta: Kaappasi MM-kisoista tutun KHL-jätin!

LUE MYÖS: Lähde: Näin ison palkan Pietarin SKA tarjosi Mikko Lehtoselle


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!