Suomi aloittaa urakkansa Venäjän EHT-turnauksessa, kun Tshekki isännöi Leijonia Prahassa. NHL:stä kantautuvat negatiiviset koronauutiset avaavat ovia yhtä lailla Karjala-turnauksessa näyttönsä jo antaneille kuin Venäjän EHT-turnauksessakin esiintyville Leijonille olympiapaikkoja silmällä pitäen.

Näistä pelaajista tuli olympiakandidaatteja

Vaikka Venäjän turnauksessa nähdään usein kokeilupitoinen Leijonaryhmä, on NHL-pelaajien mahdollisen olympiapoisjäännin myötä joukkueessa nyt useampi olympiakandidaatti.

Ufan kolmikko Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Markus Granlund olisi yhteisen historiansa takia olympiajoukkueelle jo valmis ketjukokoonpano. Juuso Hietanen on Jukka Jalosen luottopuolustaja jo vuosien takaa.

Harri Säteri kamppailee paikasta maalivahtikolmikossa. Joonas Kemppaiselle saattaisi löytyä paikka keskikaistalta ja Leo Komarovin arvoa roolipelaajana on vaikea kiistää.

Maajoukkue-esiintymiset painavat Jalosen vaakakupissa eniten

Jalonen kertoi Yle Urheilulle jo aiemmin, että pelkästään NHL-status ei takaisi olympiapaikkaa, vaikka NHL-pelaajat olympialaisissa nähtäisiin. Maajoukkueen päävalmentajalle tärkeimmät näytöt annetaan nimenomaan maajoukkuepaidassa.

Venäjän EHT-turnauksessa pitäisi esiintyä raivokkaasti olympiapaikasta kisaavia leijonia.

Venäjän EHT: Tshekki – Suomi tänään kello 18.55, TV5 ja Discovery+.