Leijonat kohtasi eilen Venäjän Moskovan EHT-turnauksen päätösottelussa. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Suomi punnersi lopulta komeaan 3-2 jatkoaikavoittoon.

Venäjän peliasut herättivät paljon keskustelua. Kiekkoilijat nimittäin pelasivat paidoissa, jotka kantoivat Neuvostoliiton CCCP-kirjanyhdistelmää.

Yksi asiaa kritisoineista on Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb.

– Olen yllättynyt ja pettynyt, että Venäjän sallittiin pelata CCCP-paidoissa EHT-ottelussa Suomea vastaan. Tämä kirjainyhdistelmä ja sen takana seissyt hallinto symboloi autoritääristä imperialismia ja tappoi miljoonia viattomia ihmisiä, Stubb kirjoittaa Twitterissä.

– Pidättäydyin muista esimerkeistä, jotka voisi historiasta vetää. Ele oli loukkaava, eikä se kuulu urheiluun tai muuallekaan. Sillä ei ole paljoa merkitystä, että Suomi voitti ottelun. Sillä on merkitystä, että tuo kirjainyhdistelmä laajeni brutaalisti moniin jääkiekkoyhteisön maihin.