Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva joukkue saattaa saada jättimäisen joululahjan juuri kisojen aattona.

Eyes on Isles -sivuston toimittaja Michel Anderson paljastaa Suomen tekevän kaikkensa koronakaranteenin vuoksi kisoista sivuun jääneen ykkössentteri Aatu Rädyn saamiseksi mukaan Kanadaan.

Suomi vetoaa toimittajan mukaan siihen, että aiemmin annetun tiedon mukaan kaikkien joukkueiden oli tarkoitus saapua kisapaikalle viime viikon torstaihin mennessä, mutta Kanadan joukkue ei näin tehnyt. Kanadalaiset saapuivat kisapaikalle Edmontoniin vasta keskiviikkona. Kyseinen saapumispäivä oli alunperin syy Rädyn jättämiselle pois kisakoneesta. Myös Ässien puolustaja Rami Määttä pudotettiin kisajoukkueesta samasta syystä.

Rädyn saaminen mukaan olisi Suomelle huipputärkeä uutinen. 19-vuotias New York Islandersin kakkoskierroksen varaus on yltynyt Liigassa hurjaan vireeseen saatuaan siirron Kärpistä Jukureihin. Räty on iskenyt mikkeliläisseuran riveissä 11 peliin kuusi maalia ja 13 tehopistettä.