Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisaurakka käynnistyy tällä viikolla kamppailulla Saksaa vastaan.

Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkossa myös Itävallan, Tshekin ja Kanadan. Voit tutustua otteluohjelmaan tarkemmin täältä.

Nuoret Leijonat ei lukeudu tällä kertaa MM-turnauksen suurimpien suosikkien joukkoon, mutta materiaali on kuitenkin sen verran kova, ettei mestaruuttakaan voisi pitää isona yllätyksenä.

Leijonat.com listaa alle kolme suomalaistähteä, joita turnauksessa kannattaa erityisesti tarkkailla, sillä pelaajat ovat isossa roolissa Suomen tavoitellessa MM-kultaa.

Topi Niemelä, puolustaja (Kärpät)

19-vuotias Niemelä on ennakkoon Nuorten Leijonien kirkkain tähtipelaaja. Kärppien megalupaus valittiin jo viime vuonna MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi, kun hän voitti puolustajien maali-, syöttö- sekä pistepörssin. Tuon jälkeen Niemelä on kehittynyt entistä paremmaksi puolustajaksi, ja Liigassa on syntynyt kovaa jälkeä. Ei olisi yllätys, vaikka hänet valittaisiin toistamiseen MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi.

Liigassa tällä kaudella: 31 ottelua, 6+18=24

Roni Hirvonen, hyökkääjä (HIFK)

19-vuotias Hirvonen pelasi Niemelän tapaan jo viime vuonna nuorten MM-kisoissa. Tuolloin tehopisteitä syntyi lähes piste per peli -tahdilla, eivätkä odotukset ole tälläkään kertaa pienet. Hirvosen rooli on valtava, sillä hän toimii joukkueen kapteenina ja todennäköisesti ykkösketjun sentterinä. Tällä kaudella nuori hyökkääjä on esiintynyt mainiosti niin HIFK:ssa kuin myös Nuorissa Leijonissa, joten MM-kisoissa voi syntyä kovaakin jälkeä.

Liigassa tällä kaudella: 28 ottelua, 6+10=16

Joakim Kemell, hyökkääjä (JYP)

Vasta 17-vuotias Kemell on tullut tällä kaudella ryminällä kiekkokansan tietoisuuteen. Nuori JYP-hyökkääjä johti Liigassa piste- ja maalipörssiä ennen loukkaantumistaan, mutta toipui onneksi täyteen kuntoon ennen nuorten kisoja.

Kemell on yksi ikäluokkansa parhaista pelaajista koko maailmassa ja hänet varataan ensi kesänä NHL:ään. Siitä syystä poikkeuksellisen hyvän laukauksen omaava hyökkääjä on yksi nuorten MM-kisojen kiinnostavimmista pelaajista.

Liigassa tällä kaudella: 21 ottelua, 12+6=18

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen