Mitenhän käy? Liigan häntäpäässä painiva JYP menetti nuorten MM-kisoille neljä pelaajaa – ”Luotan tänne jääviin jätkiin”

© Kuva: Taneli Niinimäki

HELSINKI. Liigassa kaukana pudotuspelipaikoista rypevä JYP menetti joulun korvilla viikoiksi neljä avainpelaajansa, jotka nimettiin alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen. Nuoria Leijonia Kanadan kekkereissä edustavat pakki Ville Ottavainen sekä hyökkääjät Samuel Helenius, Joakim Kemell ja Brad Lambert.

JYP on sinivalkoisissa toiseksi eniten edustettu seurajoukkue heti KalPan jälkeen. Kuopiosta kisoihin lähti viisi edustajaa. Fakta kuulostaa yllättävältä, mutta samalla hienolta – kumpikaan joukkue ei kuulu Liigan kärkikahinoihin, mutta tasoa riittää.

Uransa ensimmäisiin MM-kisoihin lähtevä Ottavainen perusteli komean seurafaktan taustoja.

– Ainakin nuoria pusketaan Jyväskylässä eteenpäin. Valinnat kertovat yksinkertaisesti siitä, että hommia on tehty hyvin.

JYP on kyntänyt läpi alkukauden kaukana pudotuspelipaikoista, mutta Ottavainen on ollut hyvässä tikissä. Ensimmäisiin arvokisoihin reilu viikko sitten suunnannut pakki on summannut 30 ottelussa tehot 4+5.

– Syyskausi on mennyt hyvin, olen saanut vastuuta. Omasta mielestä olen pystynyt vastaamaan huutoon. Kehitettävää on, mutta suunta on ylöspäin, Ottavainen näki viitaten omiin tekemisiin.

Mutta mitenhän käy JYPin, kun neljä taituria on sivussa peleistä pitkään? Turnaus voi olla pitkässä juoksussa hurrikaanilauman ilo.

– Luotan tänne jääviin jätkiin, jokainen täyttää ruutunsa varmasti niin hyvin kuin pystyy.

– Jos MM-kisoissa onnistuu, voi se ruokkia itseluottamusta. (Patrik) Laineet ja muut ovat saaneet noista buustia kauden loppuun.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.