Nuoret Leijonat avaa koko alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen tapaninpäivän ottelulla Saksaa vastaan. Tähtipelaajat Lukas Reichelin ja John-Jason Peterkan omasta päätöksestään pelaajien kehityksen hyväksi ulos kokoonpanosta jättänyt joukkue on ennakkoon turnauksen kenties huonoin joukkue.

Saksalla on joitakin kiinnostavia pelaajia, joita on hyvä pitää silmällä. NHL:ään varattuja pelaajia on kaksi, ja maan pääsarja DEL:ssä pelaa kourallinen joukkueen kokoonpanosta.

Nikita Quapp, maalivahti #30

Nikita Quapp on toinen Saksan joukkueen NHL-varauksista. Carolina Hurricanesin kuudennen kierroksen varaus viime kesältä on torjunut kahdeksassa ottelussa tällä DEL:ssä tällä kaudella.

Krefeld Pinguinen veräjänvartija on torjunut kiekkoja noin 89 prosentin varmuudella. 191-senttinen Quapp oli mukana viime kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Torjuntavastuun voi NHL-statuksesta huolimatta saada myös Florian Bugl, joka esiintyi edukseen viime vuoden nuorten MM-kisoissa.

Florian Elias, hyökkääjä #7

Joukkueen kapteeni Florian Elias ei ole NHL-varaus, mutta häntä on vaikea sivuuttaa Saksan parhaista pelaajista puhuttaessa. Hän oli mukana nuorten MM-kisoissa jo viime kaudella ja teki Tim Stützlen ja Peterkan rinnalla viidessä ottelussa tehot 5+4=9.

Seurajoukkueessaan Adler Mannheimissa Elias ei ole aivan samassa pistevireessä kuin viime kaudella. Kenties DEL:n nimekkäimmässä nipussa vähälle peliajalle jäävä pienikokoinen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 21 ottelua tehoin 2+2=4.

Fabrizio Pilu, puolustaja #17

Oikealta puoleltaan laukova Fabrizio Pilu kuuluu DEL-joukkueensa runkopelaajiin. Viimeiset kymmenen ottelua lähes 16 minuutin keskimääräisellä peliajalla operoinut saksalais-italialainen puolustaja on edustanut Nürnberg Ice Tigersia tällä kaudella 23 ottelun verran tehopistein 0+5=5.

Alexander Blank, hyökkääjä #24

Alexander Blank on vakuuttanut tällä kaudella DEL:n Krefeld Pinguinessä. 28 ottelussa pisteitä on kertynyt vähäiseen peliaikaan nähden mukavin lukemin 3+7=10.

Blank pelasi viime kaudella kaksi avausotteluaan miesten maajoukkueessa, mutta nuorten MM-kisoissa hän ei esiintynyt. Jo edelliskaudella 181-senttinen hyökkääjä oli DEL-joukkueessaan runkopelaaja.

Luca Münzenberger, puolustaja #15

Edmonton Oilers yllätti kaikki NHL-asiantuntijat kesällä varaamalla Luca Münzenbergerin kolmannella kierroksella. Harva oli arvioinut 189-senttisen pakin edes tulevan varattavaksi.

Täksi kaudeksi Münzenberger siirtyi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, jossa rooli on jäänyt pieneksi. Vermontin ylipistojoukkueen puolustaja oli sen sijaan avainroolissa viime kauden alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa kellottamalla parhaimmillaan yli 25 minuutin peliajan.