Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtaa MM-kisojen toisessa ottelussaan Itävallan.

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä Itävallan joukkue on ollut karanteenissa aina pelipäivään saakka, joten valmistautuminen otteluun on ollut vaikeaa. Samalla Itävalta on myöskin paperilla turnauksen heikoin joukkue.

Itävalta ei esittänyt MM-kisojen alla viimeisessä harjoitusottelussaan ihmeitä, kun Ruotsi voitti kamppailun peräti 7-0.

Suomi lähtee otteluun puolestaan hyvistä asetelmista, kun se kukisti MM-kisojen avausottelussaan Saksan maalein 3-1. Nuoret Leijonat on myös voittanut kuusi viimeistä kamppailuaan, joten tästä ottelusta kaikki muut kuin täydet kolme pistettä olisivat pettymys.

Arvioidut kentälliset

Suomen kokoonpanoon tuskin tehdään isoja muutoksia Yhdysvallat-ottelusta, jossa erityisesti kolmosketju vaikutti erinomaiselta. On kuitenkin odotettavissa, että Joel Blomqvist tai Juha Jatkola pääsee antamaan tolppien välissä näyttöjä ennen kovempia Tshekki- ja Kanada-otteluita.

Arvioidut Suomen kentälliset:

22 Roni Hirvonen – 32 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
19 Juuso Mäenpää – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
24 Ville Koivunen – 20 Samuel Helenius – 33 Brad Lambert
34 Roni Karvinen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
13. hyökkääjä: 35 Olli Nikupeteri

15 Petteri Nurmi – 7 Topi Niemelä
4 Ville Ottavainen – 10 Kasper Puutio
6 Eemil Viro – 3 Ruben Rafkin
7. puolustaja: 21 Aleksi Heimosalmi

30 Joel Blomqvist (1 Leevi Meriläinen)

Arvioidut Itävallan kentälliset:

Senna Peeters – Marco Kasper – Vinzenz Rohrer
Maximilian Hengelmüller –Luca Auer – Oskar Maier
Janick Wernicke – Johannes Tschurnig – Mathias Böhm
Tim Geifes – Finn van Ee – David Cernik

Martin Urbanek – Tobias Sablattnig
Lukas Horl – Lukas Necesany
David Reinbacher – Mark Mussbacher
Luca Erne – Matteo Mitrovic

Leonhard Sommer (Sebastian Wraneschitz)

Poissaolot/loukkaantumiset

Tällä hetkellä Nuorten Leijonien joukkueessa ei ole tiettävästi loukkaantuneita pelaajia. Hyökkääjä Roby Järventie on puolestaan ollut mediatietojen mukaan koronatartunnan vuoksi karanteenissa, jonka pitäisi päättyä tänään (maanantaina). Tästä syystä Järventie ei ollut mukana MM-kisojen avausottelussa Saksaa vastaan.

Kommentit pelin alla

Nuorten Leijonien joukkueessa itseluottamus on tällä hetkellä korkealla. Suomen pelaajat tiedostavat hyvin se, että omalla hyvällä pelillä Itävalta tulee kaatumaan.

– Lähdetään pelaamaan ihan niin sanottua omaa klassista peliä, että saadaan kairattua sieltä kolme pistettä, Samuel Helenius kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Seuraa näitä

Suomen joukkueessa erityiseen tarkkailuun kannattaa ottaa kolmosketjussa pelaavat Ville Koivunen, Samuel Helenius ja Brad Lambert. Kolmikko oli Saksa-kamppailussa loistavassa iskussa, joka antaa varmasti uskoa myös Itävalta-kamppailuun. Erityisesti Lambertille nämä kisat ovat valtava näytönpaikka, koska hänet varataan ensi kesänä NHL:ään.

Itävallan joukkueestakin löytyy muutamia erittäin hyviä yksilöitä, joista kiinnostavin on huippulupaava Marco Kasper. Vasta 17-vuotias hyökkääjä murtautui ensimmäisen kerran jo viime kaudella SHL-seura Rögle BK:n kovaan miehistöön, jossa hän on esiintynyt tällä kaudella 24 ottelussa tehopistein 4+2=6.

Näin näet ottelun

Suomen ja Itävällan välinen kamppailu näkyy suorana lähetyksenä TV5-kanavalla ja maksullisessa suoratoistopalvelussa discovery+:ssa. Kamppailu alkaa tv:ssä maanantai-iltana kello 21.00. Ottelun selostaa Oskari Saari.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin MM-kisojen alkulohkoihin ja otteluohjelmaan, niin se onnistuu helposti täältä.