Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-kisaurakka jatkuu keskiviikkoiltana kamppailulla Tshekkiä vastaan.

Nuoret Leijonat joutuu tässä turnauksessa ensimmäistä kertaa todelliseen testiin, sillä Tshekki on ennakkoon lohkon kovimpia joukkueita yhdessä Kanadan ja Suomen kanssa.

Tshekin osalta turnaus ei ole kuitenkaan alkanut hyvin, sillä se on hävinnyt Kanadalle sekä yllättäen Saksalle jatkoajalla. Myös joukkueen ykköspuolustaja David Jiricekin osalta MM-turnaus päättyi jo ensimmäiseen kamppailuun, jossa hän sai polvivamman.

Suomi lähtee otteluun puolestaan loistavista lähtökohdista, kun takana on voitot Saksasta ja Itävallasta. Pisteet olisivat myös Tshekki-ottelusta tervetulleita, sillä jopa lohkovoitto olisi tarjolla uudenvuoden yönä, kun vastaan luistelee Kanada.

Arvioidut kentälliset

Suomen osalta kolmosketju on toiminut erinomaisesti, joten siihen ei varmastikaan kosketa. Kaikkien muiden ketjujen osalta muutoksia voi olla luvassa, mutta ennakkoon näitä on vaikea ennakoida.

Puolustuksessa Karri Aho esiintyi vahvasti Itävaltaa vastaan seitsemäntenä pakkina, eikä olisi yllätys, vaikka rooli kasvaisi Tshekki-otteluun.

Nuorten Leijonien maalilla ovat pelanneet tähän mennessä Leevi Meriläinen ja Juha Jatkola. Onkin mahdollista, että Tshekki-ottelussa tolppien välissä nähdään Joel Blomqvist. Tällä hetkellä Suomella ei ole selkeää ykkös-, kakkos- tai kolmosmaalivahtia.

Arvioidut Suomen kentälliset:

22 Roni Hirvonen (C) – 32 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
13 Roby Järventie – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
24 Ville Koivunen – 20 Samuel Helenius – 33 Brad Lambert
34 Roni Karvinen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
13. hyökkääjä: 19 Juuso Mäenpää

15 Petteri Nurmi – 7 Topi Niemelä
21 Aleksi Heimosalmi – 10 Kasper Puutio
6 Eemil Viro – 2 Karri Aho
7. puolustaja: 3 Ruben Rafkin

30 Joel Blomqvist (1 Leevi Meriläinen)

Arvioidut Tshekin kentälliset:

Pavel Novak – Jan Mysak (C) – Jiri Kulich

Tomas Urban – Michal Gut – Jakub Brabenec
Sebastian Malat – Ivan Ivan – Martin Rysavy
Jakub Kos – Josef Kolacek – Tomas Chlubna
Stanislav Svozil – David Spacek
David Moravec – Jiri Tichacek
Michal Hradek – Jakub Sedivy
Jan Bednar (Jakub Malek)

Poissaolot/loukkaantumiset

Suomen Jääkiekkoliitto ei ole tiedottanut, että Nuorilla Leijonilla olisi loukkaantuneita tai sairastuneita pelaajia, joten joukkueen sisällä on todella kova kilpailutilanne eri pelipaikoista.

Kommentit pelin alla

Päävalmentaja Antti Pennanen on luottavaiselle tuulella ennen Tshekki-ottelua.

– Kaikki ketjut pystyivät luomaan paikkoja (Itävalta-ottelussa) ja esiintyivät hyvin. Toivotaan osalle ketjuista kärsivällisyyttä, tulos tulee kyllä, jos ei vielä ole tullut. Hyvin ovat pelanneet.

– Harjoittelemme ylivoimaa, jota tänään emme päässeet pelaamaan. Se tekee meille hyvää. Sitten kohti Tshekki-peliä, Pennanen kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton mukaan.

Seuraa näitä

Saksa ja Itävalta eivät saaneet Suomen kolmosketjua (Koivunen-Helenius-Lambert) kuriin, joten on mielenkiintoista nähdä, löytääkö Tshekki lääkkeitä tätä tulikuumaa kentällistä vastaan. Samalla katseita kannattaa siirtää kuitenkin myös muihin ketjuihin, sillä Suomi tarvitsee kipeästi onnistumisia laajemmalla rintamalla. Esimerkiksi Joakim Kemellille maali tekisi todella hyvää lopputurnausta ajatellen.

Tshekin joukkueesta tarkkailuun kannattaa ottaa muun muassa joukkueen kapteeni Jan Mysak, joka on NHL-seura Montreal Canadiensin sopimuspelaaja. Huippulupaava hyökkääjä on älykäs pelaaja, jonka kanssa saa olla puolustuspäässä tarkkana. Tällä kaudella Mysak on summannut OHL:ssä 25 ottelussa peräti 31 (17+14) tehopistettä.

Näin näet ottelun

Suomen ja Tshekin välinen ottelu näkyy suorana lähetyksenä TV5-kanavalla ja maksullisessa suoratoistopalvelussa discovery+:ssa. Kamppailu alkaa televisiossa keskiviikkoiltana kello 21.00. Ottelun selostaa Oskari Saari.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin MM-kisojen otteluohjelmaan ja tuloksiin, niin se onnistuu helposti täältä.