NHL:n ”suomalaisjoukkue” Dallas Starsissa luutivan pakki John Klingbergin nimi on pyörinyt siirtohuhuissa pitkän tovin. Spekulaatiot joukkueen apukipparin ympärillä ovat kiihtyneet, kun sopimus umpeutuu tähän kauteen ja jatkosopimusneuvottelut ovat samalla tökkineet.

NHL:n Networkin eräässä keskusteluohjelmassa kerrottiin, että pakki on nyt pyytänyt siirtoa muualle.

Pohjoisamerikkalaismedian lähteen mukaan siirtopyyntö on tehty, mutta Dallasin johtoportaan vastaus on kysymysmerkkien alla.

Klingberg on latonut pisteitä viime aikoina hyvin, sillä viidessä edellisessä matsissa saldo on 1+6=7 ja kymmenessä edellisessäkin 1+8=9. Koko sesongin pisteet ovat 1+15=16.

29-vuotias pelaaja on edustanut koko NHL-uransa Dallasia, ja kaudeksi 2017-18 hän nousi apukapteenin paikalle. Joukkuekavereita ovat tällä kaudella olleet pakit Jani Hakanpää, Miro Heiskanen ja Esa Lindell sekä hyökkääjät Roope Hintz ja Joel Kiviranta.

Ruotsalainen on kaksinkertainen maailmanmestari, ja suomalaiset mahtavat muistaa hänet hyvin myös Jokerien nutusta. Hän kantoi narripaitaa Liigassa kaudella 2011-12 kaikkiaan 20 ottelussa.

LUE NHL-JUTUISTA MYÖS:

”Hänen tasaisuutensa on ollut kertakaikkisen vaikuttavaa” – Juuse Saroksesta koottiin ällistyttävä tilastopaketti

NHL:n suomalaisvahti pääsi kuukauden tauon jälkeen tositoimiin – ja nousi heti herkkupalan kakkostähdeksi