NHL:n tähdistöottelutapahtuman pelaajavalinnat herättivät kummastusta ainakin Suomessa. Colorado Avalanchen tähtipelaaja Mikko Rantasta ei valittu yllättäen mukaan, vaikka suomalaisen kausi on taittunut upeasti.

Ajoittaisista terveyshuolista kärsinyt hyökkääjä on latonut 41 pinnaa (17+24), joilla irtoaa pistepörssin yhdeksäs sija.

Helmikuun alussa Vegas Golden Knightsin kotipyhätössä pelattava tapahtuma jää suomalaiselta väliin. Hänen joukkuekaveri Tyson Jost otti kantaa Rantasen kohtaloon kovin sanakääntein Denver Postin mukaan.

– Jos rehellisesti sanotaan, niin tuo tapaus on ihan vitsi. Hänen kautensa on ollut erinomainen. Jokaisen pitäisi äänestää hänet mukaan. Rantanen todellakin ansaitsisi olla mukana Vegasissa, viime yönä Coloradolle yhden maalin Arizona Coyotesista irronneessa 4-3-voitossa iskenyt hyökkääjä latasi.

Kiekon sivustaseuraajille tilanne ei kenties ole ihan niin yksiselitteinen. Toiset toivovat omiensa pääsevän tähdistötapahtumaan, toiset haluavat oman joukkueensa tähtien saavan huilin ja minivoivan loukkaantumis- tai sairastumisriskit.