Ruotsalainen VLT kirjoitti taannoin, että ruotsalaisen alasarjajoukkue Surahammars IF:n jäille on liittynyt todella yllättävä hahmo. Joukkueen treenejä on tähdittänyt NHL:ssä yhteensä lähes 700 ottelua pelannut Patrik Berglund.

Juttuun oli haastateltu seuran urheilujohtaja Jörgen Mähleriä. Ei kaiketi olisi mahdollista, jos tähti nähtäisi joskus mukana jopa tositoimissa.

– Jos hän tuntee pelaamisen meidän kanssamme mielekkääksi, etsimme tähän mielellämme ratkaisuita, seurapamppu oli sanonut.

Surahammars pelaa HockeyEttania, joka on Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso. Lauantaina pelejään jatkava poppoo keikkui lohkossaan viikonloppuun lähdettäessä kolmannella sijalla pari ottelua edellä olevia vähemmän pelanneena.

33-vuotias keskushyökkäjää edusti viime kaudella Ruotsin pääsarja SHL:ssä karsintoihin ajautunutta Brynäsin joukkuetta. Kauden 46 ottelua toivat tilille tehot 13+16=29. NHL:ssä hänet on nähty edellisen kerran kaudella 2018-19 Buffalo Sabresin väreissä.

St. Louis Bluesin vuoden 2006 ykköskierroksen 25. varaus on voittanut urallaan muun muassa olympia- ja MM-hopeaa.