Pekingin talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaus polkaistaan käyntiin helmikuun yhdeksäntenä. Tässä artikkelissa listaamme turnauksen viisi parasta alle 20-vuotiasta pelaajaa.

5. Juraj Slafkovsky, Slovakia, laitahyökkääjä

Slovakkihyökkääjä on listan nuorin ja pelaajana eniten raakile. Vuonna 2004 syntyneen pelaajan varaus on vuorossa vasta ensi kesänä, varausvuoro lienee kymmenen ensimmäisen joukossa. Isokokoinen laitahyökkääjä ei pelkää käyttää 192 senttistä varttaan. TPS-pelaajalta löytyy myös lahjakkuutta hyökkäyspään ratkaisuihin. Miesten maajoukkuepelit lienevät kuitenkin vielä asteen verran liian korkeatasoisia siihen. Slafkovsky ei kuitenkaan ole nuoresta iästään huolimatta arvokisojen ensikertalainen. Viime keväänä hän kuului Slovakian miesten MM-ryhmään.

4. Jake Sanderson, Yhdysvallat, puolustaja

Vuoden 2020 varaustilaisuudessa Ottawa Senators varasi kesällä 2002 syntyneen puolustajan koko varaustilaisuuden viidentenä pelaajana avauskierroksella. Ikäisekseen Sanderson on todella monipuolinen puolustaja. Hän ei vuoda puolustussuuntaan, mutta on pelannut tällä kaudella yliopistojääkiekkoa yli piste per peli tahdilla. Oli vuodenvaihteen keskeytetyissä nuorten MM-kisoissa kovan Yhdysvaltojen joukkueen kapteeni.

3. Mason McTavish, Kanada, keskushyökkääjä

Anaheim Ducks varasi McTavishin varaustilaisuuden kolmantena viime vuonna. Ehti pelata jo NHL:ssäkin yhdeksän ottelua. Vuoden 2003 tammikuussa syntynyt sentteri on todellinen hyökkäyspään taituri, jonka syötöt ovat millintarkkoja. Hyökkäyspään vaistot ovat huippuluokkaa. On myös vaarallinen kiekottomana. Iskee kovaa kiekolliseen ja haistaa irtokiekot. McTavishin pelin kehityskohteet ovat puolustuspelissä.

2. Matthew Beniers, Yhdysvallat, keskushyökkääjä

Seattle Kraken varasi keskikaistan vauhtikoneen viime vuoden varaustilaisuuden toisena pelaajana. Marrasukuussa 2002 syntynyt Beniers oli Yhdysvaltojen varakapteeni keskeytetyissä Nuorten kisoissa. Yliopistojäillä tällä kaudella 28 ottelua on tuottanut yhteensä 36 tehopistettä. Räjähtävän luistelun ja rytminmuutosten lisäksi myös kahden suunnan jääkiekko pitäisi olla nuorukaisella jo hyvällä tasolla.

1. Owen Power, Kanada, puolustaja

Vertailu Victor Hedmaniin ei ole tuulesta temmattu. Todella isokokoinen puolustaja dominoi myös kiekollista peliä. Liikkuu jäällä paremmin kuin moni huomattavasti kevytrakenteisempi kanssapelaaja. Pelaisi varmasti NHL-jääkiekkoa jo nyt, jos ei olisi halunnut itse jatkaa opintojaan ja pelejään yliopistossa. Viime vuoden varaustilaisuuden itseoikeutetun ykkösvarauksen NHL-oikeudet menivät Buffalo Sabresille.