Suomi kohtaa Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen välierässä Slovakian. Alkulohkossa Leijonille selvästi taipuneen Slovakian selviäminen neljän parhaan maan joukkoon on kiistatta yllätys.

Suomi lähtee taisteluun loppuottelupaikasta jättimäisenä ennakkosuosikkina. Tilanne on historiallinen. Aiemmin Leijonat on ollut olympiavälierässä joko altavastaaja tai lähtökohdat peliin ovat olleet hyvin tasaiset.

Ylimielisyyttä on kuitenkin turha pelätä. Suomen fokus on niin vahvasti omassa tekemisessä, ettei päävalmentaja Jukka Jalonen tiennyt puolivälieräottelun jälkeiseen Discoveryn TV-haastatteluun tullessaan tulevaa välierävastustajaa.

Lisäksi Suomella on viime kesän MM-kisojen välierästä kokemus, jota ei tässä kohtaa kannata aliarvioida.

Suomi selvitti asennetestin rimaa hipoen – nyt mitään ei jää sattuman varaan

Riikan MM-kisoissa välierävastustaja oli niin ikään yllättäjämaa, Toni Söderholmin valmentama Saksa. Avauserässä Leijonat iski tehokkaasti paikoistaan Saksan maalivahdin avustuksella.

Toisessa erässä Leijonien peli tiivistyi, vaikka Saksa tekikin erän ainoan maalin. Kolmannesta erästä tuli selviytymistaistelu.

Nyt Suomi haluaa jättää mahdollisimman vähän sattuman varaan. Vajaan vuoden takaisen kaltaiseen selvitymistaisteluun ei valmennusjohto halua palata.

Leijonissa varmasti myös tiedetään, että Slovakia oli pelillisesti varsin hyvin mukana tämän turnauksen alkulohkon ottelussa.

Numerot 6–2 eivät kerro koko totuutta. Siksi Suomi hakee välierässä turnauksen parasta suoritustaan.

Jos Suomi onnistuu pelaamaan turnauksen parhaan pelinsä, se tietää Slovakialle takuuvarmasti matkaa pronssiotteluun.

Olympiavälierä Suomi-Slovakia perjantaina kello 6.10 Discovery+ ja TV5.