Suomi lähti varhain perjantaiaamuna alkaneeseen Pekingin olympiaturnauksen mitalipelivaiheeseen kenties suurimpana ennakkosuosikkina. Ja niin lähti sävel myös Slovakia-välierään. Kyseinen matsi oli juuri alkanut tämän jutun julkaisuhetkellä.

Ennakkosuosikin asema on jossain määrin ennenkuulumatonta – Suomi ja ennakkosuosikki olympialaisten välierässä -kombo. Olkoonkin, että Leijonat on pelannut esimerkiksi kaksien edellisten MM-kisojen finaalissa.

Entinen huippupelaaja, nykyinen toimittaja Oskar Osala kysyi päävalmentaja Jukka Jaloselta kuumasta aiheesta matsin alla TV5:n haastattelussa. Miten Suomi käsittelee ennakkosuosikin paineet?

– Ei millään lailla, ei ole tarvetta siihen. Jos joku häviää siksi, että luulee jotain, niin ollaa väärässä paikassa, mestariluotsi kuittasi naama peruslukemilla.

Joiden sinivalkoisten lasien läpi saattaa jo näkyä kultajuhlat, sillä on selvää, että Suomi on vähintään samalla viivalla jokaisella pelillisellä osa-alueella Slovakian kanssa. Ainoa epäkohta on ollut Suomen alivoima, joka oli ennen välieriä turnauksen vasta yhdeksänneksi parasta lukemin 66,67.

– Alivoima on kiinni siitä, mitä yksittäinen pelaaja tekee kentällä. Meillä on kuitenkin perussapluuna. Jos me pelataan sen mukaan, niin ollaan vahvoilla.

Semifinaali Suomi-Slovakia oli juuri alkanut tämän jutun julkaisuhetkellä.

Liity keskusteluun myös Suomen suurimmassa jääkiekkoaiheisessa Facebook-ryhmässä Jääkiekon olohuone!