Tshekin maajoukkue on antanut potkut päävalmentajalleen Filip Pesanille. 44-vuotias luotsi ehti valmentaa Tshekin joukkuetta alle kahden vuoden ajan.

Hänen johdollaan joukkue putosi kevään 2021 MM-kisoissa puolivälierävaiheessa ja olympialaisissa se jäi sijalle yhdeksän, joka on joukkueen historian heikoin suoritus arvokisoissa.

Pesanin lisäksi apuvalmentajat Martin Straka ja Jaroslav Spacek sekä maalivahtivalmentaja Zdenek Orct erotettiin tehtävistään.

Tshekkisivusto Hokej.cz kertoi, että joukkueen GM Petr Nedved etsii nyt uutta valmennustiimiä ja se tullaan julkistamaan maaliskuun puolivälin tienoilla. Uudelle päävalmentajalle on tarkoitus tehdä kahden ja puolen vuoden mittainen sopimus. Tällä hetkellä vaihtoehtoja pestiin on Nedvedin mukaan viisi tai kuusi.

Tällä hetkellä kahden ehdokkaan nimet ovat sivuston mukaan tiedossa. He ovat suomalaisvalmentaja Kari Jalonen sekä tshekkiläinen Miroslav Horava.

– Hän on ehdottomasti yksi ehdokkaista, Nedved vahvisti Tshekin jääkiekkoliiton lehdistötilaisuudessa Jaloseen liittyen.

62-vuotias Jalonen on toiminut urallaan päävalmentajana Liigassa, Leijonissa, KHL:ssä ja Sveitsissä. Jalosella on sopimus Nuorten Leijonien päävalmentajapestistä ensi kaudesta lähtien.