Tapparan Joona Luoto pääsi päättyneen jääkiekkoliigan pudotuspeleissä erityisen kovaan iskuun. Kirvesrinnat ottivat Suomen mestaruuden voitoin 4-1, ja Luoto ylsi pistepörssissä kakkoseksi TPS:n Markus Nurmen jälkeen saldolla 8+9=17 (+10). Luoton mainiot tilastot muovautuivat tähän uskoon vain 14 ottelussa.

Pudotuspelien pistetahti oli Luodolle häikäisevän kova. NHL:ssäkin käynyt hyökkäjä paransi näet niissä sekä piste- että tehotilastosaldoa runkosarjasta, jossa vastaavat kategoriat näyttivät lukemia 9+5=14 ja +8.

Hyökkääjä saikin viidennen finaalin jälkeen ansaitusti Jari Kurri -palkinnon. Se annetaan pelaajalle, joka on näkyvimpänä johtohahmona vienyt joukkuettaan kauden tärkeimpään tavoitteeseen Liigan pudotuspeliotteluissa.

Aiempina vuosina sen ovat pokanneet Lukon Eetu Koivistoinen, HPK:n Otto Paajanen ja Kärppien Julius Junttila. Ennen Luotoa Tappara-leiristä pytyn sai Jukka Peltola keväällä 2017.

Luoto pelasi taalaliigassa ja AHL:ssä Winnipeg Jetsin ja Manitoba Moosen väreissä kausina 2019-21.