Leijonat avasi perjantaina taipaleensa kotikisoissa. MM-kisat ovat Suomessa todella harvinaista herkkua. Viimeksi kisat olivat Suomessa vuonna 2013, kun isännyys jaettiin Ruotsin kanssa.

Seuraavia kisoja ei välttämättä tarvitse odottaa niin kauaa. NHL-selostaja Gord Miller kertoo, että Pietarin perutuille MM-kisoille etsitään uutta isäntämaata.

Millerin mukaan kisoille on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa. Kisat voitaisiin pelata puoliksi Riikassa ja Tampereella. Toinen vaihtoehto olisi Budapest ja Slovenian pääkaupunki Ljubljana.

– Riika isännöi kisoja viime vuonna, mutta pelaajat olivat kuplassa ja katsomot tyhjinä. Tampere on yksi kuumimmista isäntäkaupungeista tänä vuonna, joten kummassakin kaupungissa on organisaatiot olemassa turnauksen isännöimiseen lyhyellä varoitusajalla. Heidän yhteistarjouksensa nähdään turvallisena valintana, Miller kirjoittaa.

– Budapestin ja Ljubljanan tarjous on herättänyt paljon kiinnostusta. Sekä Unkari että Slovenia nousivat A-sarjaan tänä vuonna, ja on kasvava tunne, että tämä olisi mahdollisuus kasvattaa lajia kahdessa ei-perinteisessä markkinassa.