Pitkä odotus on päättynyt, sillä MM-kotikisat ovat täällä! Leijonien osalta turnaus alkaa kello 20.20, kun vastaan asettuu pohjoisnaapuri Norja.

Vuonomaan joukkue ei ole kuulunut viime aikoina menestysjoukkueisiin, mutta on vakiinnuttanut paikkansa MM-karkeloissa. 17. kertaa peräkkäin MM-jäillä nähtävät skandinavialaiset ovat selvittäneet tiensä puolivälieriin viimeksi vuonna 2012.

Leijonien ketjut

21 Jere Innala – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen (A)

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Poissaolot/loukkaantumiset

Mikael Granlund ei kerennyt MM-avaukseen. Petrus Palmu sen sijaan sai lähteä kotiin Saku Mäenalasen päästyä pelikuntoon.

Kommentit pelin alla

— Suomea vastaan meillä ei ole mitään hävittävää, ainoastaan voitettavaa. Mennään jäälle, pidetään hauskaa ja katsotaan sitten matsin jälkeen, mikä on tulos. – Michael Haga

— Norjalla on paljon taitavia jätkiä, kova peli on tulossa. Pelataan hyvin yhteen ja pysytään pois jäähyboksista, etteivät pääse ylivoimalle. – Marko Anttila

Seuraa näitä

Norjan joukkueessa on kolme Liigasta tuttua pelaajaa. Edellä kuultu Haga viiletti kuluneella kaudella Lukon paidassa ansaiten sopimukseensa vuoden jatkon, minkä lisäksi mukana ovat TPS:ää sekä KooKoota kausina 2018-20 edustanut maalivahti Henrik Haukeland ja konkariosastoon kuuluva, Tapparassa vuonna 2017 SM-kultaa voittanut Martin Röymark. Norjan joukkueesta voit lukea lisää tästä linkistä.

NHL-avuista tänään jäällä nähdään Joel Armia ja Juho Lammikko. Silmällä kannattaa ehdottomasti pitää Pekingin olympialaisissa loistaneita Sakari Mannista, Teemu Hartikaista ja Mikko Lehtosta.

Näin näet ottelun

C Moren lähetys alkaa jo kello 19:30. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

MTV3:lla kisatunnelmaan pääsee puoli tuntia myöhemmin, ja selostajakopissa ääntä pitää Mika Saukkonen.