C-Moren MM-kisojen oheisohjelma Mestareiden pöydässä juteltiin tämän viikon aikana MM-kotikisojen paineista ja mediarummutuksesta. Keskustelussa mukana olivat Karri Kivi, Petri Kontiola sekä Veli-Matti Savinainen.

Kontiola ja Savinainen ovat pelanneet urallaan yhdessä kahdet MM-kisat, vuosina 2013 ja 2014. Lisäksi molemmat ovat pelanneet turnauksia yhdessä konkarihyökkääjä Leo Komarovin kanssa, johon liittyen Kontiola alkoikin muistelemaan hieman tarinaa historian saatosta.

– Yksi tarina tulee myös mieleen, kun ”Leksa” on monesti ollut samaan aikaan mukana kisoissa. Leksahan luki ”Tamin tuomiot” aina meille kaikille ääneen ”Jullin” (hieroja Juha Sulin) huoneessa. Se oli sellainen meidän yhteinen pikku vitsi. Mutta ei me niitäkään liian tosissaan otettu. Leksalle se oli toki hienoa, kun se sai kympin tai ysin arvosanaksi, Kontiola tarinoi.

Juhani ”Tami” Tamminen arvioi takavuosina jokaisen Leijonien pelaajan suorituksen jokaisen MM-ottelun jälkeen. Vaikka Tami ei enää tuomioita laadikaan, niitä luetaan edelleen muualta Leijonien keskuudessa Savinaisen mukaan.

– Se perinne on itse asiassa jatkunut tähänkin päivään asti, että aina jokaisen pelin jälkeen kokoonnutaan ”Jullin” huoneeseen lukemaan tuomiot ja spekuloimaan niillä, että kuinka monta leijonan pyllyä ja leijonan naamaa kukin on saanut. Se on ihan hauska rituaali pelaajien keskuudessa, Savinainen lisäsi.

– Kun se on Tamin tuomio, niin ei se sillä tavalla hetkauta, vaikka se antaisikin huonomman numeron. Kyllä niille nauretaan porukalla, Kontiola totesi.

– Paitsi Leksaa, Savinainen heitti lopuksi.