Leijonat pelasi toisen ottelunsa MM-kotikisoissa Latviaa vastaan lauantai-iltana Nokia Arenalla. Ottelu päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen Suomen voittoon loppulukemin 2-1.

Avauserän osalta Leijonat oli pienoisissa vaikeuksissa ja Latvia sai muutamia hyviä maalintekopaikkoja aikaan. Joukkue viimeisteli erässä myöskin yhden maalin, kun Ronalds Kenins ja Rudolfs Balcers pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kenins passasi takatolpalle Balcersille, joka laittoi kiekon ohi suomalaisvahti Harri Säterin.

Toisessa erässä Leijonat pääsi loistavasti peliin mukaan. Peli pyöri nätisti Latvian päädyssä muun muassa parin ylivoimamahdollisuuden turvin. Ylivoimalla Suomi onnistui myöskin tasoittamaan ottelun. Ensimmäistä otteluaan turnauksessa pelanneen Mikael Granlundin laukaus kimposi latvialaispelaajan kautta päätylautaan, josta se kimposi maalin toiselle kulmalle. Paikalla oli Sakari Manninen, joka sijoitti kiekon pienestä kulmasta sisään. Kakkossyöttö merkattiin Mikko Lehtoselle.

Päätöserässä laukaukset maaleja kohti vähenivät huomattavasti ja molemmat maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa. Erän lopulla Latvialle tuomittu kaksiminuuttinen nousi kuitenkin ratkaisevaan rooliin. Leijonat pääsi viimeistelemään 2-1-voittomaalin ylivoimalla ajassa 57:08. Osuman iski Granlund, syöttäjinä kunnostautuivat Lehtonen ja Manninen, joten molemmissa osumissa osallisena olivat samat miehet.

Säteri torjui ottelussa lopulta 16 kiekkoa. Latvian maalilla Elvis Merzlikinsille kirjattiin kaikkiaan 18 torjuntaa.

Alta näet kaikki ottelun maalit.

RUDOLFS BALCERS 💥

@rudolfsbalcers finds the back of the net and @lhf_lv takes the lead 1-0

#LATFIN #IIHFWorlds
And the crowd goes WILD 🔊

@leijonat levels it 1-1 with a Sakari Manninen goal

#LATFIN #IIHFWorlds
MIKAEL. GRANLUND. IN THE FINAL MINUTES. 😱

@leijonat goes up 2-1 with just 2:52 left and Nokia Arena is electric ⚡

#LATFIN #IIHFWorlds